Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης των ενοικίων στις «φοιτητουπόλεις»
Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης των ενοικίων στις «φοιτητουπόλεις»

Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης των ενοικίων στις «φοιτητουπόλεις»

Συνεχίστηκε και φέτος το παράδοξο φαινόμενο των τελευταίων ετών, βάσει του οποίου η Κομοτηνή αναδεικνύεται σταθερά σε «πρωταθλήτρια» των τιμών των ενοικίων κατοικιών, μεταξύ των πόλεων με σημαντική παρουσία φοιτητών, ξεπερνώντας ακόμα και την Αθήνα σε ό,τι αφορά την τιμή ανά τ.μ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία πιστοποιημένων εκτιμητών ακινήτων Geoaxis, η μέση τιμή ενοικίασης στην Κομοτηνή φέτος ανέρχεται σε 4,95 ευρώ/τ.μ. σε μηνιαία βάση, έναντι 4,85 ευρώ/τ.μ. που καταγράφεται στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Πανεπιστημιούπολης.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κατ’ αρχάς στη σημαντική έλλειψη κατοικιών στην πόλη της Θράκης, σε σχέση με τη ζήτηση, αλλά και στη μείωση των τιμών των ενοικίων που συντελέστηκε στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα της μεγάλης προσφοράς ακινήτων και της χαμηλής ζήτησης. Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Ξυλά, επικεφαλής της εταιρείας, η Κομοτηνή έχει ελάχιστα καλά διαμερίσματα, τα οποία βρίσκονται όλα στο κέντρο, όντας ουσιαστικά «μια μικρή πόλη με μεγάλο πανεπιστήμιο», γεγονός που ερμηνεύει και τη διατήρηση των τιμών των ενοικίων σε υψηλό, συγκριτικά με άλλες φοιτητουπόλεις, επίπεδο.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές των ενοικίων υποχωρούν σταθερά καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων οκτώ ετών, αν και φέτος ο ρυθμός της πτώσης είναι χαμηλότερος σε σχέση με το 2016, σύμφωνα με την έρευνα της Geoaxis, βάσει της οποίας σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι τιμές των μισθωμάτων σε επιλεγμένες πόλεις που συγκεντρώνουν φοιτητές, έχουν μειωθεί μεν, αλλά μόλις 1,1%, έναντι πτώσης 2,1% κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2016 προς το 2015.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κορωνοϊός: 4.165 νέα κρούσματα, 25 θάνατοι, 380 διασωληνωμένοι - https://t.co/XQd6UL9mcU -

  • Το πρόγραμμα μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωναϊού  στη Θεσσαλία       - https://t.co/G9KCmS8asD… -

  • Ματαιώνονται οι #παρελάσεις στη Θεσσαλία #παρελάσεις - https://t.co/EbO9Q9v8GU -

"Αλιεύοντας" την είδηση