Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Πορεία ελέγχου 10.119 Κωδικών Αριθμών Εθνικού Κτηματολογίου
Πορεία ελέγχου 10.119 Κωδικών Αριθμών Εθνικού Κτηματολογίου

Πορεία ελέγχου 10.119 Κωδικών Αριθμών Εθνικού Κτηματολογίου

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της συλλογής δεδομένων σχετικά με τους 10.119 δικούς Αριθμούς Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) της υπ' αριθμ. 0004586 ΕΞ Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ Β 2320/19.06.).

Κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας απέστειλε στο Υπουργείο τα γεωχωρικά και περιγραφικά στοιχεία των ΚΑΕΚ ανά περιφερειακή ενότητα και συγκεκριμένα: α) κτηματολογικά διαγράμματα, β) αποσπάσματα κτηματολογικού πίνακα και γ) πολύγωνα σε περιβάλλον Earth και GIS.

Τα παραπάνω στοιχεία ήδη διαβιβάζονται στις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων και στις Υπηρεσίες Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων, προκειμένου να ελεγχθούν ενδελεχώς και να εντοπιστούν οι κωδικοί που αντιστοιχούν σε ακίνητα τα οποία εξυπηρετούν τον σκοπό της ς και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και ως εκ τούτου εμπίπτουν στις εξ του νόμου και της Απόφασης του .

Επιπλέον, οι Υπηρεσίες καλούνται να εντοπίσουν ΚΑΕΚ που αντιστοιχούν και σε άλλα ακίνητα τα οποία θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν προς εξυπηρέτηση της λειτουργίας και των σκοπών τους.

Με την ολοκλήρωση της συλλογής των δεδομένων από τις Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, ο ονομαστικός κατάλογος των ΚΑΕΚ θα αποσταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών και θα γνωστοποιηθεί δημόσια.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση