Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Πορεία ελέγχου 10.119 Κωδικών Αριθμών Εθνικού Κτηματολογίου
Πορεία ελέγχου 10.119 Κωδικών Αριθμών Εθνικού Κτηματολογίου

Πορεία ελέγχου 10.119 Κωδικών Αριθμών Εθνικού Κτηματολογίου

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της συλλογής δεδομένων σχετικά με τους 10.119 δικούς Αριθμούς Εθνικού Κτημτολογίου (Κ) της υπ' ριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών ( Β 2320/19.06.2018).

Κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας απέστειλε στο Υπουργείο τα διαθέσιμα γεωχωρικά και περιγραφικά στοιχεία των ΚΑΕΚ ανά περιφερειακή ενότητα και συγκεκριμένα: α) κτηματολογικά διαγράμματα, β) αποσπάσματα κτηματολογικού πίνακα και γ) πολύγωνα σε περιβάλλον Earth και GIS.

Τα παραπάνω στοιχεία ήδη διαβιβάζονται στις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων και στις Υπηρεσίες Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων, προκειμένου να ελεγχθούν ενδελεχώς και να εντοπιστούν οι κωδικοί που αντιστοιχούν σε τα οποία εξυπηρετούν τον δημόσιο σκοπό της προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και ως εκ τούτου εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του νόμου και της Απόφασης του ΥΠΟΙΚ.

Επιπλέον, οι Υπηρεσίες καλούνται να εντοπίσουν ΚΑΕΚ που αντιστοιχούν και σε άλλα τα οποία θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν προς εξυπηρέτηση της λειτουργίας και των σκοπών τους.

Με την ολο της συλλογής των δεδομένων από τις Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, ο ονομαστικός κατάλογος των ΚΑΕΚ θα αποσταλεί στο και θα γνωστοποιηθεί δημόσια.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση