Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Πολύπλοκο και δαπανηρό το πλαίσιο αυτονόμησης από την κεντρική θέρμανση
Πολύπλοκο και δαπανηρό το πλαίσιο αυτονόμησης από την κεντρική θέρμανση

Πολύπλοκο και δαπανηρό το πλαίσιο αυτονόμησης από την κεντρική θέρμανση

Πολύπλοκη, γραφειοκρατική και κοστοβόρα καθιστά την αυτονόμηση από την κεντρική θέρμανση το συμπληρωματικό πλαίσιο που προωθεί το .

Συγκεκριμένα, διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Ελεγχος και του δομημένου περιβάλλοντος», που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, προβλέπει τη συμμετοχή σε τακτικές και έκτακτες δαπάνες για τη του κεντρικού καυστήρα των πολυκατοικιών για όσους επιλέξουν την αυτονομία θέρμανσης με ή και κάθε άλλο αποδοτικότερο του υφιστάμενου καυσίμου χωρίς της απόλυτης πλειοψηφίας των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας.

Σε περίπτωση που η της πολυκατοικίας λάβει αρνητική για την αυτονόμηση κάποιου διαμερίσματος ή δεν συγκληθεί για να λάβει εντός 30 ημερών, τότε ο ιδιοκτήτης που θέλει να αυτονομηθεί δικαιούται να προβεί με δική του δαπάνη, ευθύνη και επιμέλεια στην αποσύνδεση της ιδιοκτησίας του, μονώνοντας τους σωλήνες της κεντρικής θέρμανσης που διέρχονται από αυτή και κατά τρόπο που να μη θίγει τη θέρμανση των ιδιοκτησιών των λοιπών συνιδιοκτητών.

Για την εγκατάσταση του νέου συστήματος λαμβάνονται όλες οι πολεοδομικές άδειες κατά την εγκατάσταση του νέου συστήματος και ο απαιτούμενος εξοπλισμός τοποθετείται εντός της αυτονομούμενης οριζόντιας ιδιοκτησίας ή σε χώρο που ανήκει στην κυριότητα ή στην αποκλειστική χρήση του ιδιοκτήτη. Θεσπίζεται μάλιστα υποχρέωση του ιδιοκτήτη της αυτονομούμενης ιδιοκτησίας να γνωστοποιήσει στους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας την αποσύνδεσή του από το σύστημα κεντρικής θέρμανσης, τον τρόπο όδευσης των σωληνώσεων της παροχής μέχρι την ιδιοκτησία του και τον χρόνο έναρξης και την αναμενόμενη διάρκεια των εργασιών εγκατάστασης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #φωτιά στη Βαρυμπόμπη #φωτιά - https://t.co/e7au2LEOw4 -

  • Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Μάχη σε τρία μέτωπα, εκκενώθηκε οικισμός και κατασκήνωση – Έκλεισε η Εθνική Οδός… - https://t.co/vnjx8iDvFH -

  • Ο #Αχελώος «ασπίδα» για την αυτονομία της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια σε νερό #Αχελώος - https://t.co/93iRsA9KSo -

"Αλιεύοντας" την είδηση