Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » «Πολύχρωμο» πλήθος στο 15ο Athens Pride
«Πολύχρωμο» πλήθος στο 15ο Athens Pride

«Πολύχρωμο» πλήθος στο 15ο Athens Pride

Με μεγάλη συμμετοχή έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο την ς η 15η«Παρέλαση Υπερηφάνιας» με κεντρικό σύνθημα «Ο έχει τη δική μας ιστορία», στα πλαίσια των εκδηλώσεων σε όλον τον κόσμο για τα 50 χρόνια από την «εξέγερση» του Stonewall Inn. 

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην ετήσια Athens Pride 2019 της κοινότητας, η οποία μεταξύ άλλων τίμησε τη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου, με σύνθημα «Οργή και θλίψη η Ζάκι θα μας λείψει».

Πρωταγωνιστής της ς το τεράστιο πανό στα χρώματα του ουράνιου τόξου, σήμα κατατεθέν της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, που απλώθηκε στα σκαλιά της ς Συντάγματος, μπροστά από το .

Από το πρωί η Συντάγματος είχε γεμίσει από περίπτερα όπου γίνονται δράσεις όπως body painting, rainbow games, ενώ από τα μεγάφωνα ακουγόταν μουσική. Μετά την παρέλαση, στην πλατεία Συντάγματος στήθηκε ένα μεγάλο πάρτι με δημοφιλείς , μεταξύ των ο Φοίβος Δεληβοριάς και η Ελένη Φουρέιρα.

 

Αντίθετα με το πολύχρωμο, χαρούμενο πλήθος και τα μηνύματα της ς ηγεσίας της χώρας για την και την ελευθερία των ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, κάποιοι είχαν μεμονωμένες αντιδράσεις.

 

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση