Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Πολιτικό θρίλερ με την ταυτότητα φύλου
Πολιτικό θρίλερ με την ταυτότητα φύλου

Πολιτικό θρίλερ με την ταυτότητα φύλου

Σε σοβρή πολιτική δοκιμσία για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- εξελίσσεται από χθες η κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης και, σήμερα, ψήφισης του νομοσχεδίου για τη «νομική αναγνώριση της ταυτότητας υ», εξαιτίας επιλογών και χειρισμών του υπουργείου Δικαιοσύνης στο ευαίσθητο ζήτημα της παροχής δυνατότητας σε ανηλίκους, από 15 ετών, να κάνουν υπό προϋποθέσεις χρήση του δικαιώματος φυλομετάβασης.

Η εν λόγω διάταξη όχι μόνον οδηγεί τους σε καταψήφιση, αλλά και ενεργοποιεί σε βουλευτές, ακόμα και του μεγάλου κυβερνητικού εταίρου, τάσεις διαφορος. Το γεγονός αυτό προσέδωσε έως αργά χθες το βράδυ στη σημερινή διαδικασία ψηφοφορίας χαρακτηριστικά θρίλερ, καθώς οι αριθμητικοί συσχετισμοί δεν προεξοφλούν την υπερψήφιση του επίμαχου άρθρου: υπέρ τάχθηκαν ευθέως μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι.

Για διαφορετικούς λόγους καταψηφίζουν η .Δ. (η οποία κατέθεσε δική της συνολική πρόταση νόμου για το ζήτημα της φυλομετάβασης), η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ, η Ενωση Κεντρώων, ενώ προς αρνητική ψήφο προσανατολιζόταν και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Κ.Ο. της οποίας συνεδριάζει νωρίς σήμερα το πρωί για να αποφασίσει την τελική της στάση. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι αρνητική η των βουλευτών της, βάσει της γνωστής πολιτικής ς να μην υπερψηφίζει νομοθετικές πρωτοβουλίες οι οποίες δεν τυγχάνουν της στήριξης και των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Η εξέλιξη προσλαμβάνει ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις, καθώς το συγκεκριμένο άρθρο (πρόκειται για το τρίτο άρθρο του σχεδίου νόμου) δεν περιλαμβάνει μόνον την περί τους ανηλίκους διάταξη, αλλά και όλες τις σχετικές με τους ενηλίκους προβλέψεις για τη διόρθωση υ. Το γεγονός αυτό κάνει πολλούς να σημειώνουν στο Περιστύλιο πως μια τυχόν καταψήφισή του ουσιαστικά ακυρώνει στο σύνολό του το νομοθέτημα, μιας και το άρθρο 3 συνιστά τον «πυρήνα» του.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση