Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ζέττα Μακρή: Μεγάλο στοίχημα η διατήρηση και ενίσχυση των εξαιρετικών διμερών σχέσεων Ελλάδας – Μεγ. Βρετανίας
Ζέττα Μακρή: Μεγάλο στοίχημα η διατήρηση και ενίσχυση των εξαιρετικών διμερών σχέσεων Ελλάδας – Μεγ. Βρετανίας

Ζέττα Μακρή: Μεγάλο στοίχημα η διατήρηση και ενίσχυση των εξαιρετικών διμερών σχέσεων Ελλάδας – Μεγ. Βρετανίας

 Στην περίπτωση του απευκταίου σεναρίου άτακτου  

Στην Κοινή Συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Εθνικής ς και Εξωτερικών Υποθέσεων και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής τοποθετήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου 2020, η πρόεδρος της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής των Περιφερειών και βουλευτής ς της , Ζέττα Μακρή, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών για τις ρυθμίσεις της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την .

Η Ζέττα Μ. Μακρή τόνισε ότι τα βήματα προς το είναι βήματα σε αχαρτογράφητα νερά και η περίπτωση της μη συμφωνίας έχει κόστος για όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ όσο καλά και εάν είναι αυτά θωρακισμένα και προετοιμασμένα.

Αφού συνεχάρη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών για τον σχεδιασμό και την εντατικοποίηση της προετοιμασίας της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις ενός άτακτου BREXIT στους Έλληνες πολίτες, στην οικονομία και στην ασφάλεια, η Ζέττα Μ. Μακρή επεσήμανε πώς το μεγάλο στοίχημα στο απευκταίο αλλά υπαρκτό σενάριο της μη επίτευξης συμφωνίας αποτελεί η διατήρηση και ενίσχυση των εξαιρετικών διμερών σχέσεων Ελλάδας – Μεγ. Βρετανίας.

Στην ομιλία της, η βουλευτής αναφέρθηκε διεξοδικά και αναλυτικά στις επιπτώσεις που θα έχει, πρακτικά, ένα άτακτο BREXIT για την Ελλάδα, αφού θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στον τομέα των ελληνικών επενδύσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, των επενδύσεων των ιδιωτών στον κλάδο των ακινήτων και της θερινής ς, του τουρισμού, της ναυτιλίας και των χρηματοπιστωτικών ζητημάτων. Όμως, μπορούν να υπάρξουν και να καλλιεργηθούν προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης διμερούς εμπορίου αγαθών και υπηρεσιών μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου μετά το BREXIT. Τέτοιες προοπτικές είναι η στήριξη των παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων που εξάγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, η παρουσίαση επενδυτικών ευκαιριών και δυνατοτήτων της χώρας μας για το πρόγραμμα αξιοποίησης περιουσίας δημοσίου, η προώθηση ευκαιριών συνεργασίας και προσέλκυσης άμεσων ξένων επενδύσεων στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και του ασφαλιστικού κλάδου, ενώ η αυξημένη παρουσία των Ελλήνων στη Μεγάλη Βρετανία αποτελεί θετικό παράγοντα για την των διμερών εμπορικών δεσμών.

Η Ζέττα Μ. Μακρή καξε ότι η εκπόνηση ενός συνολικού εθνικού σχεδίου προβολής και προώθησης των προϊόντων μας στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, ανεξαρτήτως σεναρίου εξόδου, αποτελεί άμεση προτεραιότητα. Συνεπώς, απαιτείται συντονισμένη εξαγωγική προσπάθεια και στενή συνεργασία κράτους, φορέων και παραγωγών.

"Αλιεύοντας" την είδηση