Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Υπογραφή πρωτοκόλλου στην έδρα του ΝΑΤΟ
Υπογραφή πρωτοκόλλου στην έδρα του ΝΑΤΟ

Υπογραφή πρωτοκόλλου στην έδρα του ΝΑΤΟ

Το πρωτόκολλο εισδοχής της στο ΝΑΤΟ υπέγρψν χθες στην έδρα της Συμμαχίας ο Εξωτερικών της χώρας Νίκολα και ο γ.γ. του Βορειοατλαντικού Συμφώνου ενς Στόλτενμπεργκ.

«Η ένταξή σας θα φέρει μεγαλύτερη σταθερότητα στα δυτικά Βαλκάνια, κάτι που είναι καλό για το ΝΑΤΟ», είπε ο κ. Στόλτενμπεργκ, ο οποίος συνεχάρη την Αθήνα και τα Σκόπια για τη λύση της ονοματος διαφοράς, τονίζοντας ότι μόλις επικυρωθεί το πρωτόκολλο από όλα τα Κοινοβούλια των μελών της Συμμαχίας, η θα γίνει το 30ό μέλος της.

«Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από το θάρρος και την προσήλωση των δύο κυβερνήσεων, από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ. Αυτοί είναι ηγέτες που φτιάχνουν, που διαμορφώνουν την Ιστορία», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Στόλτενμπεργκ. Ο κ. είπε ότι η χθεσινή «ιστορική μέρα» δεν συνέβη απλά αλλά είναι αποτέλεσμα μιας μακράς πορείας.

Αναφέρθηκε στον ρόλο των δύο πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ. «Θα ήταν σίγουρα πιο εύκολο γι' αυτούς να μην το κάνουν», επισήμανε. Και πρόσθεσε ότι «για εμάς το ΝΑΤΟ διασφαλίζει και σταθερότητα. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε έτσι ώστε η περιοχή μας να είναι πιο ειρηνική, πιο σταθερή, πιο προβλέψιμη και πιο ευήμερος».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση