Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ξεκλειδώνει το έργο στις Σκουριές με υπογραφή Σταθάκη
Ξεκλειδώνει το έργο στις Σκουριές με υπογραφή Σταθάκη

Ξεκλειδώνει το έργο στις Σκουριές με υπογραφή Σταθάκη

έα σελίδα ξεκινά για τις Σκουριές μετά την αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Περιβάλλοντος και την ανάληψη της ηγεσίας του από τον Γιώργο Σταθάκη.

Ο νέος , με απόφαση που υπέγραψε, «ξεπαγώνει» την κατασκευή της μονάδας εμπλουτισμού στις Σκουριές, καθώς εγκρίθηκε το συμπληρωματικό-τροποποιητικό τεύχος του προσαρτήματος 4 της τεχνικής μελέτης του έργου.

Η συγκεκριμένη αίτηση της «Ελληνικός Χρυσός» είχε υποβληθεί από πέρυσι τον Μάιο στη Γενική Διεύθυνση Ορυκτών Πρώτων Υλών  του ΥΠΕ για την έγκριση του συμπληρωματικού -τροποποιητικού τεύχους. Η εν λόγω αίτηση που ήταν απαραίτητη, επειδή η Αρχαιο Υπηρεσία είχε ζητήσει την αλλαγή χωροθέτησης δευτερευουσών εγκαταστάσεων του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές, παρέμενε στο συρτάρι του τέως υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκουρλέτη με αποτέλεσμα να είναι τελικά στον αέρα ολόκληρη η επένδυση.

Η νέα απόφαση του κ. Σταθάκη επιτρέπει πλέον τη χωροθέτηση του εργοστασίου, αφότου προηγηθεί η επικαιρο του φακέλου για την λήψη άδειας δόμησης από την Πολεοδομία.

Σύμφωνα με το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα της Eldorado Gold, της μητρικής εταιρείας της Ελληνικός Χρυσός, η παρ από το μεταλλείο των Σκουριών θα ξεκινήσει το 2019 και η παραγόμενη τητα τοποθετείται σε 6.200 τό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δεύτερο στάδιο του έργου στις Σκουριές θα απορροφήσει 540 εκατ. δολάρια, ενώ οι συνολικές κεφαλαιουχικές στην περιοχή, για το τρίτο τρίμηνο του , διαμορφώθηκαν σε 13,2 εκατ. δολάρια.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση