Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ξεκίνησε η διαδικασία στη Βουλή – Μολότοφ, δακρυγόνα και προσαγωγές στο Σύνταγμα
Ξεκίνησε η διαδικασία στη Βουλή – Μολότοφ, δακρυγόνα και προσαγωγές στο Σύνταγμα

Ξεκίνησε η διαδικασία στη Βουλή – Μολότοφ, δακρυγόνα και προσαγωγές στο Σύνταγμα

Άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, των Βρυξελλών.

Όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των προέδρων, μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα θα έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου.

Πάντως το στη Βουλή είναι εκρηκτικό εξαιτίας των νέων εμποδίων που επιχείρησε να βάλει η στη διαδικασία ψηφοφορίας. Η πρόεδρος της Βουλής τάχθηκε υπέρ του να γίνει η χωρίς χρονοπροσδιορισμένη λήξη, άποψη με την οποία συντάχθηκε και η Χρυσή .

Νωρίτερα, με αιφνιδιαστική παρέμβασή της στην των επιτροπών, η Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε απο το κοινοβούλιο “και τους θεσμικούς εγγυητές” να μην επιτρέψουν “την ολοκλήρωση του εκβιασμού που δέχεται η Ελλάδα απο τους πιστωτές”.

Πάντως το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία από τις επιτροπές της Βουλής. Η σημερινή ψηφοφορία αναδεικνύεται σε καθοριστικό κρας τεστ για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τις περαιτέρω πολιτικές εξελίξεις, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που πυροδότησε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, το περιεχόμενο της συμφωνίας με τους εταίρους.

: «Αν δε χτυπήσει η Αριστερά το παλιό σύστημα ο τόπος δεν έχει μέλλον»

«Την Δευτέρα το πρωί βίωσα την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου, έλαβα μια απόφαση που θα με βαραίνει σε όλη μου τη ζωή», δήλωσε στη Βουλή ο Οικονομικών Ευκλείδης αναφερόμενος στη νέα συμφωνία με τους δανειστές. Υποστήριξε επίσης ότι «αν η Αριστερά δεν χτυπήσει το παλιό κατεστημένο σύστημα αυτός ο τόπος δεν έχει μέλλον».

«Ποτέ δεν ωραιοποιήσαμε τη κατάσταση» επεσήμανε και πρόσθεσε ότι «είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε τη συμφωνία γιατί πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα γίνει σε πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη.

«Η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια θα δοκιμαστεί και ένας από τους λόγους θα είναι από τα ερωτήματα που θέσαμε εμείς αν σέβεται ή όχι τη δημοκρατία την και τον πλουραλισμό», σημείωσε ο Οικονομικών.

«Ένα πράγμα ξέρω για να υπάρχει ανάπτυξη στην Ευρώπη και στην Ελλάδα χρειάζεται να υπάρχουν συμμαχίες για να σταματήσει η λιτότητα. Πολλά λοιπόν θα κριθούν από τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα πως θα το διαχειριστεί», τόνισε.

Παράλληλα, σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται η χώρα.

Κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα και προκάλεσαν ζημιές σε τράπεζες και .

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση