Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Βουλή: Παραιτείται τη Δευτέρα από αντιπρόεδρος ο Δ. Καμμένος
Βουλή: Παραιτείται τη Δευτέρα από αντιπρόεδρος ο Δ. Καμμένος

Βουλή: Παραιτείται τη Δευτέρα από αντιπρόεδρος ο Δ. Καμμένος

Την πρόθεσή του ν πραιτηθεί την ερχόμενη Δευτέρα του αξιώματος του Αντιπροέδρου της Βουλής εξέφρασε σήμερα το πρωί ο Δημ. στον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση.

Όπως ανέφερε σε συζήτησή του με δημοσιογράφους ο κ. , η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε «πολύ καλό », προσθέτοντας ότι τελευταία Διάσκεψη των Προέδρων στην οποία θα συμμετάσχει, θα είναι εκείνη που προγραμματίζεται για την Δευτέρα.

«Αμέσως μετά θα παραιτηθώ» πρόσθεσε, δρομολογώντας έτσι εκτός απροόπτου την ερχόμενη εβδομάδα την διαδικασία εκλογής του αντικαταστάτη του.

Υπενθυμίζεται πως ζήτημα αντικατάστασης του κ. Καμμένου στο Προεδρείο της Βουλής προέκυψε μετά από την διαγραφή του από τους – εξαιτίας την επιλογής του να υπερψηφίσει την πρόσφατη προς την , που είχε καταθέσει η . Βάσει παράδοσης και Κανονισμού της βουλής, οι θέσεις των αντιπροέδρων κατανέμονται ουσιαστικά σε στελέχη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων βάσει της δύναμής τους.

Μετά την διαγραφή του ο κ. Καμμένος δεν εκπροσωπούσε παρά μόνο τον εαυτό του, έλεγε προ ημερών ανώτερη κοινοβουλευτική πηγή. Ως γνωστόν, αν ο κ. Καμμένος επέμενε στην αρχικώς διατυπωθείσα θέση του να μην παραιτηθεί, τότε αναπόφευκτα αριθμός βουλευτών από τη θα κατέθετε πρόταση μομφής σε βάρος του, καθώς άλλος τρόπος για την αποκατάσταση της «τάξης» σε αυτό το ζήτημα, βάσει του Κανονισμού της Βουλής δεν προβλέπεται.

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση