Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βενιζέλος-Μπακογιάννη υπέρ της δυνατότητας αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια
Βενιζέλος-Μπακογιάννη υπέρ της δυνατότητας αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια

Βενιζέλος-Μπακογιάννη υπέρ της δυνατότητας αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια

Με τα δύο «βαριά χαρτιά» των μεγαλυτέρων κομμάτων της αντιπολίτευσης, δηλαδή του Ευ. Βενιζέλου και της Ντόρας Μπακογιάννη, να διαφοροποιούνται δημοσίως από τις έως τώρα επίσημες θέσεις των κομμάτων τους, καθώς τάχθηκαν ευθέως και ανοιχτά υπέρ του δικαιώματος αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, ολοκληρώνεται αργά το μεσημέρι στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή η επεξεργασία νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που εμπεριέχει τη σχετική διάταξη.

Κατά την διάρκεια συζήτησης στη σημερινή πρωινή συνεδρίαση της Επιτροπής του Κοινοβουλίου «για την παρακολούθηση αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα δικαιώματα του Ανθρώπου», ο κ. Βενιζέλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι τάσσεται παγίως υπέρ της (θετικής και για το επίμαχο ζήτημα) νομολογίας του Δικαστηρίου. «Η προστασία των δικαιωμάτων και ο σεβασμός της νομολογίας πρέπει να είναι η γραμμή μας. Δεν πρέπει να γινόμαστε θύματα κοινωνικής και επικοινωνιακής υποκρισίας», είπε χαρακτηριστικά. Λίγη ώρα αργότερα, συζητώντας στο Περιστύλιο για το αν θα ψηφίσει και τη σχετική διάταξη, ακούστηκε να απαντά καταφατικά, συμπληρώνοντας: «Υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα για να κάνουμε αντιπολίτευση». Στην ίδια πρωινή συνεδρίαση η κυρία Μπακογιάννη, σχολίασε ότι συμμερίζεται την άποψη του κ. Βενιζέλου. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας στην Επιτροπή η μεν ΝΔ δήλωσε ότι διαφωνεί και καταψηφίζει την διάταξη, ενώ –με θετικότερη, πάντως, επί του ζητήματος προσέγγιση- η ΔΗΣΥ είχε χθες καταγράψει απλώς τη γενική «επιφύλαξή» της στο σύνολο του νομοσχεδίου.
Η κατ’ αρχήν ψηφοφορία επί των άρθρων στην επιτροπή, θα γίνει σήμερα στην τελευταία συνεδρίαση, πριν το σχέδιο νόμου εισέλθει προς πελική έγκριση από την Ολομέλεια, πιθανώς την εόμενη εβδομάδα.

Ως γνωστόν, εξαιτίας της ριζικής διαφωνίας των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ, η υπέρ της διάταξης πλειοψηφία διαμορφώνεται κυρίως χάρη στη θετική στάση του Ποταμιού, δεδομένου ότι πέραν του μικρού κυβερνητικού εταίρου, υπάρχουν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ταχθεί κατά της ρύθμισης.

Οι «διαφωνούντες» (Γεωργία Γενιά, Ι. Μιχελογιαννάκης, Θ.Παραστρατίδης και Δ.Βέττας), πάντως, δεν έλαβαν το λόγο στις έως χθες συνεδριάσεις της Επιτροπής. Σημειώντεται επίσης ότι πέραν των προαναφερομένων, εκτιμάται πως υπάρχουν βουλευτές της ΔΗΣΥ οι οποίοι δεν τάσσονται υπέρ της ρύθμισης, ενώ στον αντίποδα θεωρείται πιθανή μια η διαφοροποίηση και του βουλευτή των ΑΝΕΛ Αθ. Παπαχριστόπουλου που εκτιμάται ότι θα δώσει θετική ψήφο.

«Οι ΑΝΕΛ έχουμε δηλώσει τη θέση μας, ότι κάθε μορφή αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, μας βρίσκει αντίθετους», έχει εξαρχής ξεκαθαρίσει ο Γ.Λαζαρίδης.

«Ξέρω ότι είμαστε μια κατά βάση συντηρητική κοινωνία και δεν θα αλλάξουμε από την μια μέρα στην άλλη. Αυτό θα γίνει, γίνεται βήμα – βήμα. Τα μικρά όμως βήματα πατώντας πάνω από τις προκαταλήψεις, τα στερεότυπα και τις φοβίες πρέπει να τα κάνουμε. Και σε αυτά τα μικρά βήματα οι πολιτικοί πρέπει να τολμούν και όχι να κρύβονται πίσω από ψηφοθηρικές λογικές, «χαϊδεύοντας» τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας. Εν κατακλείδι, στο άρθρο 8 πυξίδα μας πρέπει να είναι το συμφέρον των παιδιών και όχι οι προκαταλήψεις μιας μερίδας της κοινωνίας” αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Γ. Μαυρωτάς (Ποτάμι).

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοικτή επιστολή της ΠΕΒ σχετικά με την πανδημική νόσο covid-19 - https://t.co/Bj2ZWG7G4P -

  • Μαθητές σχολείων της Θεσσαλίας στην Αλόννησο για εικονική κατάδυση στο ναυάγιο Περιστέρας και μαθήματα υποβρύχιας α… - https://t.co/loJhN55UUf -

  • Συντηρεί την μονή Παναγίας Οδηγήτριας στην Πορταριά Πηλίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/Drnzp7HtzC -

"Αλιεύοντας" την είδηση