Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Βενιζέλος: «Αποχωρώ από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, όχι από την πολιτική»
Βενιζέλος: «Αποχωρώ από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, όχι από την πολιτική»

Βενιζέλος: «Αποχωρώ από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, όχι από την πολιτική»

Με ένν πολογισμό για την προσωπική πορεία του, την τρέχουσα συγκυρία και τις που πρέπει να κάνει το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μετεξελιχθεί και να επιβιώσει, έκανε την βασική του στο Συνέδριο του Κόμματος σήμερα, Σάββατο, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε προειδοποίηση προς τον διάδοχο του (ο οποίος θα εκλεγεί την επόμενη Κυριακή) ότι ο ίδιος θα διατηρήσει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τις επιλογές της τριετούς θητείας του. Και επισήμανε ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την . Είπε συγκεκριμένα: «Αποχωρώ από τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όχι από την πολιτική, όχι από την ευθύνη μου, όχι από τον αγώνα για τη χώρα, όχι από τη σχέση με τους πολίτες, όχι από τη σχέση με την ιστορία. Η υπεράσπιση του υ των θέσεών μου, είναι εθνικό καθήκον αλήθειας, υπερβαίνει οποιοδήποτε κομματικό καθήκον, που έχω εκπληρώσει στο ακέραιο».

Ως προς τη μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος ετάχθη υπέρ μιας λύσης, η οποία θα επιτρέψει την ανασυγκρότηση του κόμματος ως θεσμικής οντότητας και συμβολής του σε ένα νέο σχήμα. Αυτό το νέο σχήμα θα πρέπει, όπως είπε, να καλύπτει όλο το προοδευτικό κέντρο. Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι αναφέρεται σε ένα σχήμα που εκφράζει «όλους όσοι πιστεύουν στον πολιτικό φιλελευθερισμό, στη δημοκρατία, τον κοινοβουλευτισμό» και τις νέες μορφές συναίνεσης. «Μιλώ για ένα σχήμα που εκφράζει όσους πιστεύουν στον ενεργό πατριωτισμό, όσους πιστεύουν βαθιά στην κοινωνική δικαιοσύνη», είπε ακόμη.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιθυμεί μια χαμηλών προσδοκιών γι' αυτό και υλοποιεί πολιτικές σε όλους τους τομείς (Παιδεία, Υγεία κλπ) που οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση. «Αυτή είναι μια αλλοιωμένων αξιακών ανακλαστικών», επισήμανε. Η κοινωνία, τόνισε, ψήφισε στις 25 Ιανουαρίου «βαθιά συντηρητικά. Ψήφισε επιστροφή στις πιο φαύλες φάσεις της μεταπολίτευσης».

Και επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να στηρίξει κοινοβουλευτικά την κυβέρνηση, αλλά μόνο με συμμετοχή σε μια εθνική ομάδα ς.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση