Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Βαρουφάκης: Ο Σόιμπλε κι εγώ
Βαρουφάκης: Ο Σόιμπλε κι εγώ

Βαρουφάκης: Ο Σόιμπλε κι εγώ

Την άποψη του για το ερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ , αναλύει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Zeit ο ιάνης .

Κι όπως λέει χαρακτηριστικά, ο κ. Σόϊμπλε κάνει δύο λάθη σε σχέση με την : συνδέει τις προηγούμενες κυβερνήσεις με τον ελληνικό λαό και δεν εκτιμά το γεγονός ότι μια καλή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι προς το συμφέρον της Βόρειας Ευρώπης.

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι ο κ. Σόϊμπλε κάνει λάθη όταν αναλύει την ελληνική κατάσταση, ο Οικονομικών απάντησε θετικά. «αι, πιστεύω ότι κάνει λάθη και είμαι σίγουρος ότι το ίδιο πιστεύει κι εκείνος για την δική μου ανάλυση», είπε ο κ. . «Πρώτον, συνδέει τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις με τον ελληνικό λαό, λες και οι μεν καθρεφτίζουν τον χαρακτήρα των δε. Επίσης, δεν εκτιμά το πόσο θα βοηθούσε την Βόρεια Ευρώπη ένα modus vivendi με ένα κίνημα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο μπορεί να ασκεί κριτική στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς αλλά είναι ξεκάθαρα φιλοευρωπαϊκό και πρόθυμο να βοηθήσει την Ευρώπη να έρθει πιό κοντά…».

Ο κ. Βαρουφάκης ρωτήθηκε για τα ευρωπαϊκά θέματα επι των οποίων συμφωνεί με τον κ. Σόιμπλε και απάντησε: «Στο ότι η Ευρώπη χρειάζεται πολιτική ενο και ότι χωρίς αυτήν, η νομισματική ενο είναι προβληματική.
«Υπάρχει μία σύγχιση για το γεγονός ότι δεν είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σε διαφορετικό περιβάλλον. Σε ένα σωστό και δημοκρατικό πλαίσιο, στο οποίο τα επιχειρήματα και όχι η δύναμη θα παίζουν βασικότερο ρόλο…».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση