Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Βαρουφάκης: Ο Σόιμπλε κι εγώ
Βαρουφάκης: Ο Σόιμπλε κι εγώ

Βαρουφάκης: Ο Σόιμπλε κι εγώ

Την άποψη του για το Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναλύει σε συνέντευξή του στην Die Zeit ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Κι όπως λέει χαρακτηριστικά, ο κ. Σόϊμπλε κάνει δύο λάθη σε σχέση με την Ελλάδα: συνδέει τις προηγούμενες κυβερνήσεις με τον λαό και δεν εκτιμά το γεγονός ότι μια καλή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι προς το συμφέρον της Βόρειας Ευρώπης.

Σε αν πιστεύει ότι ο κ. Σόϊμπλε κάνει λάθη όταν αναλύει την ελληνική κατάσταση, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε θετικά. «Ναι, πιστεύω ότι κάνει λάθη και είμαι σίγουρος ότι το ίδιο πιστεύει κι εκείνος για την δική μου ανάλυση», είπε ο κ. Βαρουφάκης. «Πρώτον, συνδέει τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις με τον ελληνικό λαό, λες και οι μεν καθρεφτίζουν τον χαρακτήρα των δε. Επίσης, δεν εκτιμά το πόσο θα βοηθούσε την Βόρεια ένα modus vivendi με ένα κίνημα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο μπορεί να ασκεί κριτική στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς αλλά είναι ξεκάθαρα φιλοευρωπαϊκό και πρόθυμο να βοηθήσει την να έρθει πιό κοντά…».

Ο κ. Βαρουφάκης ρωτήθηκε για τα ευρωπαϊκά θέματα επι των οποίων συμφωνεί με τον κ. Σόιμπλε και απάντησε: «Στο ότι η χρειάζεται πολιτική ενοποίηση και ότι χωρίς αυτήν, η νομισματική ενοποίηση είναι προβληματική.
«Υπάρχει μία σύγχιση για το γεγονός ότι δεν είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σε διαφορετικό περιβάλλον. Σε ένα σωστό και δημοκρατικό πλαίσιο, στο οποίο τα επιχειρήματα και όχι η δύναμη θα παίζουν βασικότερο ρόλο…».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση