Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Β. Κικίλιας: Ο Αλ. Τσίπρας καθυστερεί την αξιολόγηση γιατί διαπραγματεύεται με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ
Β. Κικίλιας: Ο Αλ. Τσίπρας καθυστερεί την αξιολόγηση γιατί διαπραγματεύεται με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ

Β. Κικίλιας: Ο Αλ. Τσίπρας καθυστερεί την αξιολόγηση γιατί διαπραγματεύεται με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε σήμερα η ΝΔ, με δηλώσεις του εκπροσώπου της, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος υποστήριξε ότι «η και η κοινωνία βυθίζονται στην αβεβαιότητα, ο κ. ενδιαφέρεται μόνο για την πολιτική του επιβίωση».

Ο κ. Κικίλιας απέδωσε την καθυστέρηση της αξιολόγησης στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός «διαπραγματεύεται με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ το πολιτικό του μέλλον».

Με την καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση η κυβέρνηση «έριξε τη χώρα στο καναβάτσο, αδιαφορώντας για τις συνέπειες», ανέφερε και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί τις περικοπές στις συντάξεις και τη του αφορολόγητου. Αυτά θα έχουν την υπογραφή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Η στάση τους είναι υποκριτική, άλλα λένε έξω και άλλα λένε μέσα. Ο κ. προσπαθεί να δραματοποιήσει την υποτιθέμενη διαπραγμάτευση για να δικαιολογήσει στους του τα μέτρα. Ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται με τις συνιστώσες του το πολιτικό του μέλλον, ενώ η ζωή των Ελλήνων επιβαρύνεται».

Στη συνέχεια σημείωσε ότι «η υπερφορολόγηση, οι χαμένες θέσεις εργασίας, η στάση πληρωμών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, επιβεβαιώνουν το αδιέξοδο που έχουν οδηγήσει οι κύριοι Τσίπρας και τη χώρα. Η 5η Απριλίου πέρασε χωρίς συμφωνία με τους εταίρους, όπως και όλες οι άλλες ημερομηνίες-ορόσημα που είχε βάλει η ίδια κυβέρνηση. Η καθυστέρηση κοστίζει πάνω από 12 δισ. ευρώ. Προσγειώνουν τις εκτιμήσεις για ανάπτυξη το 2017 με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις στο 1,6% αντί για 2,7%. Αυτά τα 12 δισ. ποιος θα τα πληρώσει, ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο; Όχι θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός. Η ΝΔ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι η καθυστέρηση αυξάνει τον λογαριασμό και οδηγεί σε αδιέξοδα». Ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι αυτή η πρακτική του κ. Τσίπρα έχει απέναντί της την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Συμπερασματικά, είπε ότι «αν δεν κλείσει η αξιολόγηση, οδηγούμαστε σε χρεοκοπία, αλλά και αν κλείσει, η χώρα θα συνεχίσει να σέρνεται με ύφεση και μαρασμό».

Ειδική έκανε στα θέματα εγκληματικότητας, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση επιδεικνύει παντελή ανικανότητα στην αντιμετώπισή της. Ο νόμος Παρασκευόπουλου, που αποφυλακίζει εγκληματίες, θα καταργηθεί».

Για τις συναντήσεις του προέδρου της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, με τους αρχηγούς της αολίτευσης τόνισε ότι «ανέδειξαν συγκλίσεις, καθώς και το συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει αυτήν τη χώρα από την κρίση».

Επίσης, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι η ΝΔ κατέθεσε πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που θα διερευνήσει τα θέματα στον χώρο της Υγείας, από το 1996 έως σήμερα.

Ερωτηθείς για την απουσία του κ. Πέτρου Τατούλη από την πρόσφατη συνάντηση των «γαλάζιων» περιφερειαχών με τον κ. Μητσοτάκη, απάντησε ότι «ο κ. Τατούλης δεν είναι μέλος της ΝΔ». Για τις φήμες περί τον κ. Τατούλη, υπενθύμισε, απλώς, ότι οι Πελοποννήσου της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση για τον περιφερειακό σχεδιασμό και ότι η ΝΔ εκτιμά ως θετικές τις και τις προτάσεις των βουλευτών.

 ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση