Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τζανακόπουλος: Αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε καθαρή λύση στο Eurogroup του Ιουνίου
Τζανακόπουλος: Αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε καθαρή λύση στο Eurogroup του Ιουνίου

Τζανακόπουλος: Αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε καθαρή λύση στο Eurogroup του Ιουνίου

Ως μια λύση η οποία περιείχε ασάφειες, κίνδυνο να μεταθέσει το πρόβλημα στο μέλλον και δεν αντιστοιχεί στις θυσίες του ελληνικού λαού περιέγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακοπουλος, την λύση που προτάθηκε στην στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup.

«Αποφασίσαμε ότι είναι προτιμότερο να δουλέψουμε λίγες ημέρες για να πετύχουμε καλύτερη λύση στο προσεχές Eurogroup. Για να έχουμε μια καθαρή λύση και ως τέτοια εννοούμε λύση με σαφή προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το ώστε το να μπορεί άμεσα να δώσει το ΟΚ για τη βιωσιμότητα του χρέους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αναμένει να τηρήσουν και οι άλλοι τα συμφωνηθέντα, όπως έπραξε η ίδια.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, η απόσταση ανάμεσα σε Βερολίνο και έχει μειωθεί, ωστόσο παραμένουν ασάφειες που πρέπει να επιλυθούν. Αναφορικά με το ύψος των πρωτογενών πλεονασματων που συμφωνήθηκε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε το 3,5% υψηλό πλεόνασμα, το οποίο «αναγκαστήκαμε να αποδεχθούμε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε βέβαιος ότι στις 15 Ιουνίου θα υπάρξει συνολική συμφωνία και ότι το χρονοδιάγραμμα που η κυβέρνηση έχει θέσει, όσον αφορά τα επόμενα βήματα για ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλαρωσης και έξοδο στις αγορές εξακολουθεί να υφίσταται.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κ.Παπανάτσιου: Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι πιο επίκαιρος, αλλά και πιο αναγκαίος από ποτέ - https://t.co/xVzLD0WKQV… -

  • Η αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ για την Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος - https://t.co/TKj7ibUq2V… -

  • Πλούσιο το καλεντάρι του #ΣΔΥΒ για δρομικούς αγώνες το 2022 #ΣΔΥΒ - https://t.co/WGQJMmUNqo -

"Αλιεύοντας" την είδηση