Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τσίπρας και Μοράλες τάχθηκαν κατά των εξωτερικών παρεμβάσεων στη Βενεζουέλα
Τσίπρας και Μοράλες τάχθηκαν κατά των εξωτερικών παρεμβάσεων στη Βενεζουέλα

Τσίπρας και Μοράλες τάχθηκαν κατά των εξωτερικών παρεμβάσεων στη Βενεζουέλα

Σημντικό άνθρωπο με διεθνή κτινοβολία, που πριν από 13 χρόνια και κόντρα στις προβλέψεις πήρε τα ηνία της χώρας του και προχώρησε στη δίκαιη διανομή του παραγόμενου πλούτου και στην παραγωγή νέου, χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τον Πρόεδρο της Βολιβίας, Εβο Μοράλες, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων, μετά την ολο της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Απέναντι στους κινδύνους της κυριαρχίας ενός ακραίου νεοφιλελευθερισμού και της ανόδου της ακροδεξιάς, του εθνικισμού και του ρατσισμού, οι προοδευτικές δυνάμεις, οι προοδευτικές ηγεσίες του κόσμου οφείλουν να είναι πιο κοντά και να συντονίζουν τις προσπάθειες τους επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε πως στο πλαίσιο αυτό ο ίδιος θα στηρίξει την πρωτοβουλία του Προέδρου της Βολιβίας Εβο Μοράλες να πραγματοποιηθεί στη χώρα του συνάντηση ηγετών και αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων από την Ευρώπη και τη με στόχο τη δημιουργία ενός Διεθνούς Φόρουμ διαλόγου και επικοινωνίας των προοδευτικών δυνάμεων.

Το γεγονός ότι τον Οκτώβριο θα γίνουν στην Ελλάδα αλλά και στη Βολιβία επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Και αφού εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα επανεκλεγεί πρωθυπουργός είπε ότι θα έχει και την ευκαιρία να επισκεφθεί τη Βολιβία.

Επίσης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Βολιβίας Εβο Μοράλες τάχθηκαν κατά των εξωτερικών παρεμβάσεων στη Βενεζουέλα και υπέρ του διαλόγου, με σκοπό να βρεθεί λύση και να αποφευχθεί ο κίνδυνος εμφύλιας σύρραξης.

Ο μόνος δρόμος για την εκτόνωση της κρίσης είναι οι διπλωματικές πρωτοβουλίες, είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε: «Η μόνη προοπτική τις επόμενες μέρες είναι ο διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές, και αντιπολίτευση, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι του διαλόγου προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κρίσης και ενδεχομένως μια αιματηρή εμφύλια σύγκρουση. Κι αυτό προϋποθέτει ένα χρονοδιάγραμμα που θα οδηγήσει σε εκλογές ελεύθερες και δημοκρατικές».

Σε αυτό το πλαίσιο θα δραστηριοποιηθεί και η ελληνική πλευρά είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε: «Είμαστε και θα είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε στρατιωτικής επέμβασης ή στρατιωτικής λύσης, διότι πιστεύουμε ότι η μόνη διέξοδος για τους λαούς είναι η δημοκρατία και η δική τους κυριαρχία».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βολιβίας επισήμανε ότι σε καμιά περίπτωση οι εξωτερικές παρεμβάσεις, όπου έγιναν, δεν έλυσαν προβλήματα.

«Οσο προχωράμε στην έξοδο από την κρίση, τόσο θα ελαφρύνουμε τη φορολογική επιβάρυνση των μεσαίων στρωμάτων», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε πως αυτή είναι η διαφορά μιας προοδευτικής διας από μια νεοφιλελεύθερη διακυβέρνηση, η οποία προκειμένου να στηρίξει τις ελίτ, προκειμένου να μειώσει τη φορολογία των πλουσίων, προχωρά σε μια καταστροφική για τις πλατιές μάζες, για τους πολλούς.

Τα συγχαρητήρια του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο Πρόεδρος της Βολιβίας, επειδή, όπως είπε, με τη διακυβέρνησή του κατάφερε πολύ γρήγορα να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της και να προχωρήσει μπροστά.

«Πριν από την άνοδο του αδελφού Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία στην Ελλάδα, στη επικρατούσε η αντίληψη ότι η Ελλάδα ταλανιζόταν από σοβαρότατα οικονομικά και άλλα προβλήματα. Αυτή η καταιγιστικά αρνητική εικόνα εξαφανίστηκε σταδιακά και προοδευτικά στα μέσα επικοινωνίας της Λατινικής Αμερικής για την Ελλάδα. Με τη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα καταλάβαμε και είδαμε όλοι ότι πολύ γρήγορα κατάφερε η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της και να προχωρήσει μπροστά χάρη στο τιμόνι που κρατούσες εσύ αδελφέ, φίλε, Αλέξη, και θέλω να σε συγχαρώ θερμότατα για αυτή σου την επιτυχία», είπε ο κ. Μοράλες απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων προς τους δημοσιογράφους.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση