Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τροποποιήσεις με «άρωμα τακτοποίησης» στη Βουλή
Τροποποιήσεις με «άρωμα τακτοποίησης» στη Βουλή

Τροποποιήσεις με «άρωμα τακτοποίησης» στη Βουλή

Ρυθμίσεις οι οποίες αφορούν, μεταξύ άλλων, διευθετήσεις υποθέσεων του υπαλληλικού προσωπικού του Κοινοβουλίου, εμπεριέχονται στο νέο μικρό πακέτο αλλαγών που συζητήθηκε και εγκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στη Βουλή.

Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει πρόβλεψη η οποία αφορά την επαγγελματική- αποκατάσταση εκείνων των γενικών διευθυντριών οι οποίες στις πρόσφατες αξιολογήσεις δεν πέρασαν –έναντι άλλων συναδέλφων τους– θετικά το «τεστ». Προβλέπεται χαρακτηριστικά: «Τοποθετούνται με του προέδρου της Βουλής και για μια τριετία, στην Επιστημονική Υπηρεσία με καθήκοντα ειδικού συμβούλου στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, οι ασκήσαντες κατά το αμέσως παρελθόν διάστημα, τα καθήκοντα προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Κοινοβουλευτικού Εργου και της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων της Βουλής».

Αλλη με «άρωμα» τακτοποίησης, ως προς τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, εντοπίζεται στο άρθρο για τις του προσωπικού, τόσο τις «τακτικές» όσο και τις «έκτακτες».

Ειδικά για τις τελευταίες σημειώνεται: «Σε περίπτωση έκτακτης υπηρεσιακής ανάγκης, υπαλλήλου είναι δυνατή και κατ’ εξαίρεση της ανωτέρω διαδικασίας (σ.σ. ενν. των μετακινήσεων), με του προέδρου της Βουλής ή του εξουσιοδοτημένου από αυτόν οργάνου κατόπιν έγκρισης του γενικού γραμματέα. Για τις ανωτέρω πράξεις μετακίνησης ή τοποθέτησης δεν απαιτείται δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Ανάλογη προϋπήρχε με ορισμένες αυτή τη φορά: χαρακτηριστικά πλέον προβλέπεται ότι απαιτείται για τις έκτακτες περιπτώσεις «έγκριση» και όχι απλώς «εισήγηση» του γενικού γραμματέα.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αύξηση των ΚΑΠ για τους ορεινούς Δήμου ζητά ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου #δήμαρχοςΝοτίουΠηλίου… - https://t.co/NKepmXt7NM -

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση