Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τροποποιήσεις με «άρωμα τακτοποίησης» στη Βουλή
Τροποποιήσεις με «άρωμα τακτοποίησης» στη Βουλή

Τροποποιήσεις με «άρωμα τακτοποίησης» στη Βουλή

Ρυθμίσεις οι οποίες φορούν, μετξύ άλλων, διευθετήσεις υποθέσεων του υπαλληλικού προσωπικού του Κοινοβουλίου, εμπεριέχονται στο νέο μικρό πακέτο αλλαγών που συζητήθηκε και εγκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στη Βουλή.

Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει πρόβλεψη η οποία αφορά την επαγγελματική-ηθική αποκατάσταση εκείνων των γενικών διευθυντριών οι οποίες στις πρόσφατες αξιολογήσεις δεν πέρασαν –έναντι άλλων συναδέλφων τους– θετικά το «τεστ». Προβλέπεται χαρακτηριστικά: «Τοποθετούνται με του προέδρου της Βουλής και για μια τριετία, στην Επιστημονική Υπηρεσία με καθήκοντα ειδικού συμβούλου στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, οι ασκήσαντες κατά το αμέσως παρελθόν διάστημα, τα καθήκοντα προϊσταμένου της ενικής Διεύθυνσης Κοινοβουλευτικού Εργου και της ενικής Διεύθυνσης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων της Βουλής».

Αλλη ρύθμιση με «άρωμα» τακτος, ως προς τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, εντοπίζεται στο άρθρο για τις μετακινήσεις του προσωπικού, τόσο τις «τακτικές» όσο και τις «έκτακτες».

Ειδικά για τις τελευταίες σημειώνεται: «Σε περίπτωση έκτακτης υπηρεσιακής ανάγκης, μετακίνηση υπαλλήλου είναι δυνατή και κατ' εξαίρεση της ανωτέρω διαδικασίας (σ.σ. ενν. των μετακινήσεων), με του προέδρου της Βουλής ή του εξουσιοδοτημένου από αυτόν οργάνου κατόπιν ς του γενικού γραμματέα. Για τις ανωτέρω πράξεις μετακίνησης ή τοποθέτησης δεν απαιτείται δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Ανάλογη ρύθμιση προϋπήρχε με ορισμένες αυτή τη φορά: χαρακτηριστικά πλέον προβλέπεται ότι απαιτείται για τις έκτακτες περιπτώσεις «» και όχι απλώς «εισήγηση» του γενικού γραμματέα.

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση