Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τροπολογία ΥΠΕΣ για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική
Τροπολογία ΥΠΕΣ για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική

Τροπολογία ΥΠΕΣ για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική

Κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία απλοποιούνται οι διαδικασίες και ενισχύονται οι αποζημιώσεις των πληγέντων από τις της 23ης και 24ης Ιουλίου στην Αττική. Η τροπολογία κατατέθηκε στο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις».

Ειδικότερα, με την τροπολογία ρυθμίζονται τα εξής θέματα:

-Επεκτείνεται η εφαρμογή των ευνοϊκών ρυθμίσεων της υπ’ αρ. 2673/2001 (Β’ 1185) κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας και Πρόνοιας, σε όλες τις πληγείσες κατοικίες (όχι μόνο στις κύριες κατοικίες που αρχικά προέβλεπε η εν λόγω ΚΥΑ), ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες από τις της 23ης και 24ης Ιουλίου σε  περιοχές της Περιφέρειας Αττικής.

-Χορηγείται η ανώτατη αποζημίωση για την αποκατάσταση της οικοσκευής, ανεξάρτητα από τον χαρακτηρισμό του κτιρίου ως «Κίτρινου» ή «Κόκκινου», με σκοπό την πληρέστερη αποζημίωση των πληγέντων.

-Προβλέπεται η απλοποίηση των δικαιολογητικών εγγράφων, τα οποία απαιτούνται για την καταβολή των σχετικών οικονομικών ενισχύσεων.

-Οι χορηγούμενες οικονομικές ενισχύσεις, δεν συμψηφίζονται με των δικαιούχων προς τη διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά και τα πιστωτικά ιδρύματα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών Βόλου - https://t.co/HfS6KwzSBU -

  • Eπέστρεψε στον Γ.Σ.Β. “Η ΝΙΚΗ” ο Αλέκος Βοσνιάδης - https://t.co/zFpbDfShSc -

  • Ντελαπάρισε αυτοκίνητο στον περιφερειακό - https://t.co/7Ff4F1JD8a -

"Αλιεύοντας" την είδηση