Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τριήμερη επίσκεψη Κώστα Καραμανλή στη Θράκη
Τριήμερη επίσκεψη Κώστα Καραμανλή στη Θράκη

Τριήμερη επίσκεψη Κώστα Καραμανλή στη Θράκη

Eπίσκεψη με σαφή χροιά προγραμματίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο τριήμερο ο πρώην πρωθ Κώστας Καραμανλής. Συγκεκριμένα, αναμένεται να βρεθεί από αύριο Παρασκευή μέχρι την στον Εβρο, επισκεπτόμενος κατά σειρά και τους τρεις νομούς (Εβρου, Ροδόπης, Ξάνθης) της ακριτικής περιοχής.

Επισήμως, η επίσκεψη χαρακτηρίζεται «ιδιωτική». Επί της ουσίας όμως έχει στοιχεία ς με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις, αφού πραγματοποιείται σε μία περίοδο όπου οι ελληνοτουρκικές είναι ιδιαίτερα τεταμένες. Ειδικά δε στη Θράκη, κυριαρχεί το θέμα της σης των δύο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στις φυλακές της Αδριανούπολης, αλλά και η μεγάλη των προσφυγικών ροών στα χερσαία σύνορα Ελλάδος – ς.

Χωρίς να είναι γνωστό το ακριβές πρόγραμμά του, ο πρώην πρωθ πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως την Παρασκευή θα βρεθεί στον νομό Εβρου, με τις πληροφορίες να λένε πως θα επισκεφθεί την περιοχή Δαδιά, που περιλαμβάνει περιοχές Natura. Το Σάββατο θα ακολουθήσει ο νομός Ροδόπης και, τέλος, την , η Ξάνθη. Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τους κ. Ευρ. Στυλιανίδη και Αλ. Κοντό, που αμφότεροι είχαν υπουργικό χαρτοφυλάκιο κατά την πενταετία 2004-09.

 

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση