Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Eλλάδα παρέχει άσυλο σε προδότες
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Eλλάδα παρέχει άσυλο σε προδότες

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Eλλάδα παρέχει άσυλο σε προδότες

Σε νέα επιθετική για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να χορηγήσει αμετάκλητα σε έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το , προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, κατά τη διάρκεια της ς των δημοσιογράφων στην Άγκυρα.

Στις δηλώσεις του, εγκάλεσε την Ελλάδα ότι «προστατεύει πραξικοπηματίες» και ζήτησε από την ελληνική Δικαιοσύνη να μην προβεί στο ίδιο λάθος και με τους υιπους Τούρκους στρατιωτικούς.

«Μία χώρα που ισχυρίζεται ότι αποτελεί το λίκνο της ς παρέχει σε προδότες που εμπλέκονται στην κατάλυση της ς μέσω πραξικοπήματος σε μία χώρα-γείτονα. Είναι πραγματικά μία κατάσταση που αξίζει προσοχής. Όπως δεν εφαρμόζει το Διεθνές Δίκαιο, έτσι δεν εφαρμόζει και το δίκαιο της καλής γειτονίας» τόνισε ο Ακσόι.

«Καλούμε την Ελλάδα να αποφεύγει τέτοιες εχθρικές συμπεριφορές απέναντι στη χώρα μας. Μία δημοκρατική χώρα δεν μπορεί να προστατεύει πραξικοπηματίες. Ελπίζουμε στο επόμενο διάστημα η ελληνική να μην υποπέσει σε παρόμοια λάθη», ο Ακσόι.

 

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση