Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τοποθέτηση Αθ. Λιούπη στη Βουλή για τον Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων
Τοποθέτηση Αθ. Λιούπη στη Βουλή για τον Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων

Τοποθέτηση Αθ. Λιούπη στη Βουλή για τον Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων

«Ο νέος όμος δίνει έμφαση στην πρόληψη και στην προετοιμασία όλου του Κρατικού Μηχανισμού με στόχο αποφευχθούν ακραίες   και σε κάθε περίπτωση, -όταν αυτές συμβούν-, να ξεπεραστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Ο Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων είναι ένα φιλόδοξο έργο που έχει ως πυρήνα τη συνολική αναβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, και αναπτύσσεται σε 4 άξονες: 1) την πρόληψη, 2) την ετοιμότητα, 3) την αντιμετώπιση και 4) την αποκατάσταση. Στόχος του όλου εγχειρήματος είναι ο βέλτιστος συντονισμός μεταξύ των αρμοδίων οργάνων και η καταγραφή ξεκάθαρων αρμοδιοτήτων όλων των εμπλεκομένων, ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα αλληλοκάλυψης ευθυνών.

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής . Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας  Αθανάσιος πης, με αφορμή τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση συστήματος εθελοντισμού πολιτικής προστασίας, αναδιοργάνωση Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις.

Επίσης ο κ. πης έκανε την παρακάτω τοποθέτηση: “Συνεχίζοντας τη σταθερή προσήλωση της Κυβέρνησης στον απεγκλωβισμό από τη γραφειοκρατία, προβλέπεται ταχύτατη διευθέτηση όλων των διαδικασιών, εντός μόλις 90 ημερών, όσον αφορά τη λήψη επιτακτικών μέτρων πρόληψης.

Στο πλαίσιο των ψηφισθέντων αλλαγών σε σχέση με το Πυροσβεστικό Σώμα, αυξάνονται οι αρμοδιότητες των Περιφερειακών Διοικήσεων, ώστε να επιτευχθεί αποκέντρωση στα θέματα οργάνωσης. Παράλληλα, προβλέπεται για πρώτη φορά βαθμολογική εξέλιξη για το χαμηλόβαθμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, και θεσπίζεται ένα αδιάβλητο και αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης και προαγωγής.

Επίσης, με τον νέο Νόμο διευρύνονται οι φορείς που δύνανται να λειτουργούν ως Χώροι Εποπτευόμενης Χρήσης Ναρκωτικών και πλέον αναλαμβάνουν αυτό το ρόλο και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτος, με την αξιοποίηση ακόμα και κινητών μονάδων. Είναι αξιόλογη η προσπάθεια που γίνεται με τη νέα ρύθμιση, με δεδομένο, ότι το τεράστιο πρόβλημα της χρήσης των ναρκωτικών ουσιών είναι εξαιρετικά πολύπλοκο.

Μελέτες καταδεικνύουν, ότι υπάρχουν ενδείξεις για μείωση των θανάτων μείωση της επίπτωσης του HIV, της ηπατίτιδας C και Β, καθώς και της παραβατικότητας στις περιοχές που υφίστανται τέτοιοι χώροι. Είναι η κατάλληλη στιγμή να αντιμετωπίζουμε τους χρήστες ναρκωτικών ως αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή ως : Να τους παρέχουμε , να μην τους περιθωριοποιούμε και σταδιακά να νιώσουν την απαραίτητη και εμπιστοσύνη προς τους κρατικούς μηχανισμούς, ώστε να κάνουν το επόμενο βήμα και να ενταχθούν σε θεραπευτικά προγράμματα”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση