Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την παράνομη γεώτρηση της Τουρκίας στην Κύπρο
Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την παράνομη γεώτρηση της Τουρκίας στην Κύπρο

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την παράνομη γεώτρηση της Τουρκίας στην Κύπρο

Στις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της ς στην Ανατολική Μεσόγειο αναφέρεται η πρώτη του υπουργείου Εξωτερικών υπό τη νέα ηγεσία του.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει: «Καταδικάζουμε την επιχειρούμενη από την παράνομη εντός της αιγιαλίτιδας ζώνης της Κυπριακής ς.

Η παράνομη αυτή αψηφά προκλητικά το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά και την καταδίκη της διεθνούς κοινότητας, ενώ αποτελεί μια περαιτέρω κλιμάκωση που υπονομεύει τη και την στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων ενός κράτους-μέλους της ΕΕ πόρρω απέχει από τη συμπεριφορά που όφειλε να έχει ένα υποψήφιο προς ένταξη και επιβεβαιώνει την ορθότητα των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 20ης Ιουνίου, σχετικά με τη λήψη κατάλληλων μέτρων κατά της Τουρκίας.

Εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στην Κυπριακή και καλούμε, για ακόμη μία φορά, την Τουρκία να διακόψει άμεσα τις παράνομες δραστηριότητές της και να σεβαστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου».

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση