Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » To επιτελείο της κ. Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο
To επιτελείο της κ. Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο

To επιτελείο της κ. Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο

Παρασκευή και 13 και μάλιστα σε πανδημίας. Πολλοί επισήμαναν ότι η χθεσινή παράδοσης – παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο, η οποία ακολούθησε την ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, συνέπεσε με μια πολύ αρνητική συγκυρία, ιδίως αν προσθέσει κάποιος τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο προσφυγικό. Ωστόσο, η Αικ. Σακελλαροπούλου και το επιτελείο της ανήκουν μάλλον στους τελευταίους που αποδίδουν σημασία σε οιωνούς και δεισιδαιμονίες.

Προσωπικότητες που μάλλον δεν λοξοδρομούν ποτέ από τον ορθολογισμό ανέλαβαν χθες καθήκοντα στα γραφεία του Προεδρικού Μεγάρου με σεμνότητα, διακριτικότητα, σχεδόν αθόρυβα, ενώ τις τελευταίες ημέρες βρίσκονταν συνεχώς σε συσκέψεις για την προετοιμασία των πρώτων βημάτων της Προέδρου. Νέος γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας θα είναι ο ε.τ. Βασίλης Παπαδόπουλος, με πολυετή στο διπλωματικό σώμα και βαθιά μόρφωση και συγκρότηση, ιδίως σε θέματα ελληνικής γλώσσας και ποίησης. Έχει ξεχωρίσει το πρόσφατο βιβλίο του «Διπλωματία και ποίηση: Η περίπτωση του ιώργου Σεφέρη» (εκδόσεις Ικαρος), όπου με χρήση πρωτογενών πηγών αναλύεται η διπλή καταγωγή του λόγου του Ελληνα νομπελίστα, η ποιητική και η διπλωματική, και η ανατροφοδότηση –η εσωτερική διαλεκτική– ανάμεσα στις δύο. Διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου της Προέδρου είναι ο Ηλίας Νάτσιος, πολιτικός επιστήμων, που χαίρει ευρύτερης εκτίμησης σε νομικούς και πολιτικούς κύκλους. Διευθυντής του Νομικού ραφείου ο σύμβουλος Επικρατείας Κωνσταντίνος Κουσούλης και επικεφαλής του Στρατιωτικού Γραφείου ο αντιναύαρχος Ευθύμιος Μικρός.

Στη θέση του ειδικού γραμματέα της Προεδρίας ο αντιστράτηγος ε.α. Νίκος Νανούρης. Η Λ Μολυβιάτη παραμένει επικεφαλής του γραφείου Δημοσίων Σχέσεων. Επικεφαλής του Γραφείου Τύπου από χθες ο Σήφης Πολυμίλης, έγκριτος δημοσιογράφος και αρθρογράφος με προοδευτικές αντιλήψεις, που διετέλεσε επί σειράν ετών διευθυντής ς στην «Ελευθεροτυπία» και στο «Βήμα». Ολοι οι παραπάνω πλαισίωσαν χθες την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία, συνοδευόμενη από τον σύντροφό της Παύλο Κοτσώνη και υπό τους ήχους του εθνικού ύμνου εισήλθε στο κατάφορτο από ιστορικές μνήμες Προεδρικό Μέγαρο (που έχει διατηρηθεί άθικτο από την εποχή της βασιλευόμενης δημοκρατίας) και αντάλλαξε θερμά λόγια με τον Προκόπη Παυλόπουλο, επιβεβαιώνοντας την αλληλοεκτίμηση που ήταν γνωστό ότι υπήρχε μεταξύ τους τόσο σε προσωπικό όσο και σε επιστημονικό επίπεδο.

Υπό το των ημερών, η Πρόεδρος έχει αποφύγει να καταρτίσει πρόγραμμα δημοσίων εμφανίσεων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιήσει στο υπουργείο Αμυνας, αφού ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι θεσμικά αρχηγός του στρατεύματος. Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου γίνεται η πρώτη γυναίκα στην ελληνική ιστορία που αναλαμβάνει αυτή τη συμβολική, αλλά και τόσο ουσιαστική εθνική ευθύνη.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση