Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Την παραίτηση Μπασκόζου ζητά ο ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Την παραίτηση Μπασκόζου ζητά ο ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης

Την παραίτηση Μπασκόζου ζητά ο ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης

Για την παραίτηση του γ.γ. του υπουργείου Υγείας Ι. Μπασκόζου κάλεσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. με μία δηκτική , ύστερα από την αποκάλυψη ότι 12 ελληνικοί Δήμοι έχουν τεθεί σε «καραντίνα» στην αιμοδοσία λόγω κινδύνου ελονοσίας.

«Να παραιτηθεί ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας Ι. Μπασκόζος που με τις παραλείψεις του εξέθεσε τη χώρα στον κίνδυνο της ελονοσίας. Η αποκάλυψη ότι περιοχές σε 12 Δήμους της χώρας έχουν τεθεί σε «καραντίνα» στην αιμοδοσία επιβεβαιώνει δυστυχώς τους φόβους μας ότι οι παραλείψεις του υπουργείου Υγείας έθεσαν σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην του κ. Πατούλη.

«Ο Ιατρικός Αθηνών έχει επανειλημμένως επισημάνει ότι κατά τη φετινή χρονιά υπήρξε ολιγωρία στον στρατηγικό σχεδιασμό για την υλο των προγραμμάτων ς των κουνουπιών παρά το γεγονός ότι το Κέντρο Έλεγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είχε προειδοποιήσει για το αυξημένο κίνδυνο λόγω των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών και είχε ζητήσει να ληφθούν έκτακτα μέτρα», συμπληρώνεται.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ υπογραμμίζει ότι είχε υπάρξει προειδο για τον κίνδυνο και αίτημα λήψης μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, που «προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του γενικού γραμματέα καθώς και των γνωστών συνδικαλιστών αυλοκολάκων του».

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο Δημόσια υγείας Ι. Μπασκόζος, αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων. Ανάλογες παραλείψεις στη θωράκιση της χώρας απέναντι στη γρίπη είχαν να έχουμε φέτος ρεκόρ θανάτων από τον ιό», υπογραμμίζει ο κ. .

 

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση