Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Την παραίτηση Μπασκόζου ζητά ο ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Την παραίτηση Μπασκόζου ζητά ο ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης

Την παραίτηση Μπασκόζου ζητά ο ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης

Για την παραίτηση του γ.γ. του υπουργείου Υγείας Ι. Μπασκόζου κάλεσε ο πρόεδρος του Γ. με μία δηκτική ανακοίνωση, ύστερα από την αποκάλυψη ότι 12 ελληνικοί Δήμοι έχουν τεθεί σε «καραντίνα» στην λόγω κινδύνου ελονοσίας.

«α παραιτηθεί ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας Ι. Μπασκόζος που με τις παραλείψεις του εξέθεσε τη χ στον κίνδυνο της ελονοσίας. Η αποκάλυψη ότι περιοχές σε 12 Δήμους της χς έχουν τεθεί σε «καραντίνα» στην αιμοδοσία επιβεβαιώνει δυστυχώς τους φόβους μας ότι οι παραλείψεις του υπουργείου Υγείας έθεσαν σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του κ. Πατούλη.

«Ο Ιατρικός Αθηνών έχει επανειλημμένως επισημάνει ότι κατά τη φετινή χρονιά υπήρξε ολιγωρία στον στρατηγικό σχεδιασμό για την υλοποίηση των προγραμμάτων καταπολέμησης των κουνουπιών παρά το γεγονός ότι το Κέντρο Έλεγχου και Πρόληψης οσημάτων είχε προειδοποιήσει για το αυξημένο κίνδυνο λόγω των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών και είχε ζητήσει να ληφθούν έκτακτα μέτρα», συμπληρώνεται.

Ο πρόεδρος του υπογραμμίζει ότι είχε υπάρξει προειδοποίηση για τον κίνδυνο και αίτημα λήψης μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, που «προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του γενικού γραμματέα καθώς και των γνωστών συνδικαλιστών αυλοκολάκων του».

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο γενικός γραμματέας Δημόσια υγείας Ι. Μπασκόζος, αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων. Ανάλογες παραλείψεις στη θωράκιση της χώρας απέναντι στη γρίπη είχαν αποτέλεσμα να έχουμε φέτος ρεκόρ θανάτων από τον ιό», υπογραμμίζει ο κ. .

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση