Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Την Παρασκευή οι συναντήσεις Μητσοτάκη – αρχηγών για την ψήφο των αποδήμων
Την Παρασκευή οι συναντήσεις Μητσοτάκη – αρχηγών για την ψήφο των αποδήμων

Την Παρασκευή οι συναντήσεις Μητσοτάκη – αρχηγών για την ψήφο των αποδήμων

Έχουν ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικοινωνίες από το του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, για τις συναντήσεις που θα έχει μαζί τους, με αντικείμενο την ψήφο των εκτός επικρατείας Ελλήνων.

Ήδη έχουν κλειστεί τα ραντεβού – που θα γίνουν στο του πρωθυπουργού στη Βουλή – με τους Αλ. (σύμφωνα με πληροφορίες, στις 11 το πρωί της Παρασκευής), με την Φ. εννηματά (μία ώρα μετά) και τον Δ. Κουτσούμπα, ενώ συνεχίζονται οι τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι οι επαφές δεν είναι προσχηματικές, καθώς στο Μαξίμου δεν θεωρούν ότι η εξεύρεση των 200 βουλευτών είναι μια χαμένη υπόθεση.

Στην γνωρίζουν ότι η αριθμητική είναι δύσκολη, αλλά δεν απαισιοδοξούν. Δεδομένου ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο αν όχι απίθανο να συναινέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση του οποίου βρίσκεται μίλια μακριά από εκείνη της ς, καθώς και ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ μαζί αθροίζουν 101 βουλευτές, το ενδιαφέρον προφανώς στρέφεται στα μικρότερα , αλλά και στο ΚΚΕ.

Δεν είναι τυχαίο ότι την περασμένη Πέμπτη, μετά τη νέα σύσκεψη που συγκάλεσε ο κ. Μητσοτάκης για το Προσφυγικό, στην οποία μετείχε και ο , συνάντησε τον Τάκη Θεοδωρικάκο κατ' ιδίαν.

Ο υπουργός Εσωτερικών έχει μελετήσει τις θέσεις των άλλων κομμάτων και είναι βέβαιο ότι συνομιλεί με στελέχη τους προκειμένου να βρεθεί κοινός , ενώ κομβικό ρόλο στην προετοιμασία του νομοσχεδίου είχε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος. Μένει να φανεί από τις συναντήσεις, αλλά και από τη στάθμιση που θα κάνουν οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, προφανώς λαμβάνοντας υπ' όψιν το «κόστος» στο εσωτερικό τους μιας σύμπλευσης με τη .Δ., για ένα θέμα, όμως, που είναι αυτονόητο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και με το οποίο συμφωνούν όλοι επί της αρχής.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση