Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τηλεφωνική επικοινωνία Πενς με Τσίπρα
Τηλεφωνική επικοινωνία Πενς με Τσίπρα

Τηλεφωνική επικοινωνία Πενς με Τσίπρα

Τηλεφωνική επικοινωνί με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρ είχε πριν από λίγο, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.

Οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, επαναβεβαίωσαν τους μακροχρόνιους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την πρόοδο της Ελλάδας στην ανάκαμψης από την οικονομική και τον ευχαρίστησε για τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας  στην περιοχή, τη συνεισφορά της στο Ο και τη στρατιωτική της συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, εξέφρασαν τη λύπη τους για το γεγονός ότι η Σύνοδος για την Κύπρο ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα χωρίς συμφωνία διευθέτησης, και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη αμερικανική υποστήριξη  για την επανένωση του νησιού, ως διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.

Ο Μάικ Πενς απηύθυνε πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον  και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα στο μέλλον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, στο πλαίσιο της τηλεφωνικής επις, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία με την σχετικά με την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της γείτονος.

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως επισημαίνει το Μαξίμου, υπογράμμισε τη σημασία που έχει η συμφωνία αυτή για τη σταθερότητα και την συν στα .

Επιπλέον, ο συζήτησε με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ για την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών οικονομικών σχέσεων, ιδίως ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στην οποία τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ, καθώς και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το ρόλο της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση