Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τηλεφωνική επικοινωνία Πενς με Τσίπρα
Τηλεφωνική επικοινωνία Πενς με Τσίπρα

Τηλεφωνική επικοινωνία Πενς με Τσίπρα

Τηλεφωνική επι με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα είχε πριν από λίγο, ο αντιπρόεδρος των , Μάικ Πενς.

Οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, επαναβεβαίωσαν τους μακροχρόνιους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και .

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την πρόοδο της Ελλάδας στην πορεία ανάκαμψης από την και τον ευχαρίστησε για τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας  στην περιοχή, τη συνεισφορά της στο ΝΑΤΟ και τη στρατιωτική της με τις ΗΠΑ.

Οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, εξέφρασαν τη λύπη τους για το γεγονός ότι η Σύνοδος για την Κύπρο ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα χωρίς συμφωνία διευθέτησης, και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη αμερικανική υποστήριξη  για την επανένωση του νησιού, ως διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.

Ο Μάικ Πενς απηύθυνε πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον  και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα στο μέλλον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, στο πλαίσιο της τηλεφωνικής επις, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ σχετικά με την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της γείτονος.

Ο Αλέξης , όπως επισημαίνει το Μαξίμου, υπογράμμισε τη σημασία που έχει η συμφωνία αυτή για τη σταθερότητα και την συνανάπτυξη στα .

Επιπλέον, ο συζήτησε με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ για την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών οικονομικών σχέσεων, ιδίως ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στην οποία τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ, καθώς και για τις ελληνοτουρκικές και το ρόλο της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση