Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τη Δευτέρα στη Βουλή για την υπόθεση Siemens ο Γ. Στουρνάρας
Τη Δευτέρα στη Βουλή για την υπόθεση Siemens ο Γ. Στουρνάρας

Τη Δευτέρα στη Βουλή για την υπόθεση Siemens ο Γ. Στουρνάρας

Τη προσεχή Δευτέρ,την ίσως κρισιμότερη ημέρ για την κυβέρνηση Αλ. Τσίπρα,καθώς συγκαλούνται εκτάκτως διαδοχικά το Eurogroup και η Σύνοδος Κορυφής της για το ελληνικό ζήτημα,επέλεξε η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου προκειμένου να καλέσει προς ακρόαση από την για την ,το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος,Γιάννη Στουρνάρα.

Ως γνωστόν,μετά από πρόταση της Προέδρου της Βουλής,ελήφθη πρόσφατα η απόφαση να κληθεί ο κ. Γ. ,στο πλαίσιο της επανεξέτασης της υπόθεσης Siemens,επειδή με την ιδιότητά του ως Οικονομικών είχε υπογράψει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της χώρας με την εν λόγω εταιρεία.Ενα συμβιβασμό τον οποίο μεταξύ άλλων η κα Κωνσταντοπούλου έχει χαρακτηρίσει άκυρο –εξαιτίας των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν την προηγούμενη περίοδο- και επιζήμιο για το συμφέρον.

Η γνωστοποίηση της πρόθεσης να κληθεί την Δευτέρα,έγινε νωρίτερα σήμερα από την ίδια κατά την διάρκεια συζήτησης με δημοσιογράφους στη Βουλή.Υπενθυμίζεται ότι το κλίμα για τον κ. Στουρνάρα είναι ιδιαιτέρως βαρύ το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των έντονων φραστικών επιθέσεων που έχει δεχθεί,με διάφορες αφορμές,τόσο από την κα Κωνσταντοπούλου,όσο και από άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,όπως είναι οι Θ. Πετράκος και Ραχήλ Μακρή.Η τελευταία μάλιστα,ως γνωστόν έχει καταθέσει σε βάρος του μήνυση υποστηρίζοντας ότι με επιλογές του βλάπτει τη χώρα.

Κατά την διάρκεια της ίδιας συζήτησης και ακριβώς ενόψει της κρίσιμης καμπής της ερχόμενης Δευτέρας,η κα Κωνσταντοπούλου επαναλαμβάνοντας σχετική επισήμανση του κειμένου των προκαταρκτικών συμπερασμάτων,στα οποία κατέληξε η «Επιτροπή Αλήθειας»,εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συνέχιση της ς του χρέους συνιστά παραβίαση των διεθνών συμβάσεων για τα .

Κατά τα λοιπά,η Πρόεδρος της βουλής μίλησε επικριτικά για την επιλογή του επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη χώρα μας κ. Π. Καρβούνη,να κάνει ανάρτηση στο Twitter,με φωτογραφία από τη χθεσινή συγκέντρωση που είχε κεντρικό σύνθημα το «Μένουμε Ευρώπη».

«Είναι θεσμική παρέμβαση που δημιουργεί πολιτειακό ζήτημα,όταν οι δανειστές καλούν σε συγκέντρωση», είπε η κα Κωνσταντοπούλου.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση