Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τη Δευτέρα στη Βουλή για την υπόθεση Siemens ο Γ. Στουρνάρας
Τη Δευτέρα στη Βουλή για την υπόθεση Siemens ο Γ. Στουρνάρας

Τη Δευτέρα στη Βουλή για την υπόθεση Siemens ο Γ. Στουρνάρας

Τη προσεχή Δευτέρα,την ίσως κρισιμότερη ημέρα για την κυβέρνηση Αλ. Τσίπρα,καθώς συγκαλούνται εκτάκτως διαδοχικά το Eurogroup και η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για το ζήτημα,επέλεξε η κα προκειμένου να καλέσει προς ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση Siemens,το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος,Γιάννη Στουρνάρα.

Ως γνωστόν,μετά από πρόταση της Προέδρου της Βουλής,ελήφθη πρόσφατα η απόφαση να κληθεί ο κ. Γ. Στουρνάρας,στο πλαίσιο της επανεξέτασης της υπόθεσης Siemens,επειδή με την ιδιότητά του ως υπουργός Οικονομικών είχε υπογράψει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της χώρας με την εν λόγω εταιρεία.Ενα συμβιβασμό τον οποίο μεταξύ άλλων η κα Κωνσταντοπούλου έχει χαρακτηρίσει άκυρο –εξαιτίας των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν την προηγούμενη περίοδο- και επιζήμιο για το δημόσιο συμφέρον.

Η γνωστοποίηση της πρόθεσης να κληθεί την Δευτέρα,έγινε νωρίτερα σήμερα από την ίδια κατά την διάρκεια συζήτησης με δημοσιογράφους στη Βουλή.Υπενθυμίζεται ότι το κλίμα για τον κ. Στουρνάρα είναι ιδιαιτέρως βαρύ το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των έντονων φραστικών επιθέσεων που έχει δεχθεί,με διάφορες αφορμές,τόσο από την κα Κωνσταντοπούλου,όσο και από άλλους του ,όπως είναι οι Θ. Πετράκος και Ραχήλ Μακρή.Η τελευταία μάλιστα,ως γνωστόν έχει καταθέσει σε βάρος του μήνυση υποστηρίζοντας ότι με επιλογές του βλάπτει τη χώρα.

Κατά την διάρκεια της ίδιας συζήτησης και ακριβώς ενόψει της κρίσιμης καμπής της ερχόμενης Δευτέρας,η κα Κωνσταντοπούλου επαναλαμβάνοντας σχετική επισήμανση του κειμένου των προκαταρκτικών συμπερασμάτων,στα οποία η «Επιτροπή Αλήθειας»,εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συνέχιση της αποπληρωμής του χρέους συνιστά παραβίαση των διεθνών συμβάσεων για τα .

Κατά τα λοιπά,η Πρόεδρος της βουλής μίλησε επικριτικά για την επιλογή του επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη χώρα μας κ. Π. Καρβούνη,να κάνει ανάρτηση στο ,με από τη χθεσινή που είχε κεντρικό σύνθημα το «Μένουμε Ευρώπη».

«Είναι θεσμική παρέμβαση που δημιουργεί πολιτειακό ζήτημα,όταν οι δανειστές καλούν σε », είπε η κα Κωνσταντοπούλου.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο πρωτάθλημα ποδηλασίας Κεντρικής Ελλάδος η Νίκη Βόλου #πρωτάθλημαποδηλασίας - https://t.co/RVLMFgd4WU -

  • 1ο Εξεταστικό Κέντρο Μαγνησίας Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. 2021 #1οΕΠΑΛΝΙωνίας - https://t.co/hzFDt6loFU -

  • Ρυθμίστηκαν μισθολογικά και ασφαλιστικά δημοσιογράφων στους δήμους #δημοσιογράφοι - https://t.co/s9izvFDVT8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση