Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Θέσπιση αυστηρότερων κανόνων για τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών κομμάτων
Θέσπιση αυστηρότερων κανόνων για τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών κομμάτων

Θέσπιση αυστηρότερων κανόνων για τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών κομμάτων

Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη καξαν σε προσωρινή συμφωνία που καθιστά αυστηρότερους τους κανόνες σχετικά με τη των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων. Η τροποποίηση του κανονισμού για τη των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων αποτελούσε μέρος μιας σειράς μέτρων που πρότεινε ο Πρόεδρος ιούνκερ στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης το , προκειμένου να εξασφαλίσει ελεύθερες και δίκαιες ευρωπαϊκές εκλογές.

Η θα καταστήσει δυνατή την επιβολή οικονομικών κυρώσεων όταν παραβιάζονται οι κανόνες ς των δεδομένων προκειμένου να επηρεαστεί σκόπιμα το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών. Οι κυρώσεις θα ανέρχονται στο 5% του ετήσιου προϋπολογισμού του εμπλεκόμενου ευρωπαϊκού πολιτικού κόμματος ή ιδρύματος. Την κύρωση θα επιβάλλει η Αρχή για τα ευρωπαϊκά και τα ευρωπαϊκά πολιτικά . Επιπλέον, όσα διαπιστωθεί ότι προέβησαν σε παραβάσεις δεν θα μπορούν να ζητήσουν χρηματοδότηση από τον γενικό προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το έτος επιβολής της κύρωσης.

Το κείμενο πρέπει τώρα να εγκριθεί επισήμως το συντομότερο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από το Συμβούλιο της κατά τις προσεχείς εβδομάδες, ώστε να τεθούν σε εφαρμογή οι κανόνες για τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2019.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση