Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Θέσπιση αυστηρότερων κανόνων για τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών κομμάτων
Θέσπιση αυστηρότερων κανόνων για τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών κομμάτων

Θέσπιση αυστηρότερων κανόνων για τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών κομμάτων

Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη κατέληξαν σε προσωρινή συμφωνία που καθιστά αυστηρότερους τους κανόνες σχετικά με τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων. Η τροποποίηση του κανονισμού για τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων αποτελούσε μέρος μιας σειράς μέτρων που πρότεινε ο Πρόεδρος Γιούνκερ στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης το 2018, προκειμένου να εξασφαλίσει ελεύθερες και δίκαιες ευρωπαϊκές εκλογές.

Η τροπολογία θα καταστήσει δυνατή την επιβολή οικονομικών κυρώσεων όταν παραβιάζονται οι κανόνες προστασίας των δεδομένων προκειμένου να επηρεαστεί σκόπιμα το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών. Οι κυρώσεις θα ανέρχονται στο 5% του ετήσιου προϋπολογισμού του εμπλεκόμενου ευρωπαϊκού πολιτικού κόμματος ή ιδρύματος. Την κύρωση θα επιβάλλει η Αρχή για τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα και τα ευρωπαϊκά πολιτικά ιδρύματα. Επιπλέον, όσα διαπιστωθεί ότι προέβησαν σε παραβάσεις δεν θα μπορούν να ζητήσουν χρηματοδότηση από τον γενικό προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το έτος επιβολής της κύρωσης.

Το κείμενο πρέπει τώρα να εγκριθεί επισήμως το συντομότερο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από το Συμβούλιο της ΕΕ κατά τις προσεχείς εβδομάδες, ώστε να τεθούν σε εφαρμογή οι κανόνες για τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2019.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η κρίσιμη αλυσίδα της ειδικής εκπαίδευσης: «Αξιολόγηση, λήψη διδακτικών αποφάσεων, αποτελεσματικές παρεμβάσεις»… - https://t.co/arppbXdAig -

  • Πανελλήνια Ενημέρωση για την καύση σκουπιδιών - https://t.co/kIaE7NPVBo -

  • Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Ανδρέας Κεχαγιάς στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα - https://t.co/uYzjVOctQ0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση