Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Θέσπιση αυστηρότερων κανόνων για τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών κομμάτων
Θέσπιση αυστηρότερων κανόνων για τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών κομμάτων

Θέσπιση αυστηρότερων κανόνων για τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών κομμάτων

Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη κατέληξαν σε προσωρινή συμφωνία που καθιστά αυστηρότερους τους κανόνες σχετικά με τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων. Η τροποποίηση του κανονισμού για τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων αποτελούσε μέρος μιας σειράς μέτρων που πρότεινε ο Πρόεδρος Γιούνκερ στην του για την κατάσταση της Ένωσης το 2018, προκειμένου να εξασφαλίσει ελεύθερες και δίκαιες ευρωπαϊκές εκλογές.

Η τροπολογία θα καταστήσει δυνατή την επιβολή οικονομικών κυρώσεων όταν παραβιάζονται οι κανόνες προστασίας των δεδομένων προκειμένου να επηρεαστεί σκόπιμα το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών. Οι κυρώσεις θα ανέρχονται στο 5% του ετήσιου προϋπολογισμού του εμπλεκόμενου ευρωπαϊκού πολιτικού κόμματος ή ιδρύματος. Την κύρωση θα επιβάλλει η Αρχή για τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα και τα ευρωπαϊκά πολιτικά ιδρύματα. Επιπλέον, όσα διαπιστωθεί ότι προέβησαν σε δεν θα μπορούν να ζητήσουν χρηματοδότηση από τον γενικό προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το έτος επιβολής της κύρωσης.

Το κείμενο πρέπει τώρα να εγκριθεί επισήμως το συντομότερο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από το Συμβούλιο της ΕΕ κατά τις προσεχείς εβδομάδες, ώστε να τεθούν σε εφαρμογή οι κανόνες για τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2019.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση