Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Θ. Ζαγοράκης: «Χρέος μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την Αγιά Σοφιά»
Θ. Ζαγοράκης: «Χρέος μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την Αγιά Σοφιά»

Θ. Ζαγοράκης: «Χρέος μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την Αγιά Σοφιά»

Τη δική του προσπάθεια για την κατα της Τουρκίας σχετικά με την απόφαση να μετατρέψει την Αγία Σοφιά σε τζαμί καταβάλλει τις τελευταίες ημέρες ο Ευρως του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Θ. κης.

 
Ο κ. κης με σειρά πρωτοβουλιών σκοπεύει να βρει συμμάχους στις για να πιέσουν όσο μπορούν την Κομισιόν και το Συμβούλιο να αναλάβει δράση κατά της συγκεκριμένης απόφασης.
 
Στην κατεπείγουσα ερώτηση που κατέθεσε προς την Κομισιόν έρχεται να προστεθεί η σημερινή του Ευρω προς την Επιτροπή Πολιτισμού (CULT) στο Ευρωκοινοβούλιο για να έρθει το ζήτημα προς συζήτηση όσο το δυνατόν συντομότερα.  
 
Ο κ. Ζαγοράκης δήλωσε: Είναι χρέος μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την Σοφιά. Δεν αρκεί μόνο η κατα της απόφασης και οι ανακοινώσεις. Η Κομισιόν, το Συμβούλιο και οι ηγέτες της Ε.Ε. πρέπει να δράσουν συντονισμένα και άμεσα. Τα εργαλεία για να ασκηθεί έντονη πίεση και αντίποινα προς την Τουρκία υπάρχουν. Ας χρησιμοποιήθουν. Σήμερα είναι η Σοφιά, αν αύριο είναι το Πατριαρχείο μας ή η Παναγιά Σουμελά; Ποιος εμπιστεύεται την τουρκική ηγεσία; Η Ε.Ε. να φροντίσει αυτή η βαρβαρότητα να είναι η τελευταία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση