Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τέλος στη χρηματοδότηση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Υπ. Πολιτισμού
Τέλος στη χρηματοδότηση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Υπ. Πολιτισμού

Τέλος στη χρηματοδότηση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Υπ. Πολιτισμού

Τέλος σε μία νοσηρή κατάσταση που είχε, το τελευταίο διάστημα, προκαλέσει έντονες στο εσωτερικό του Υπουργείου Πολιτισμού φαίνεται να επιδιώκει να βάλει η Υπουργός Λυδία Κονιόρδου.

Όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, παράλληλα με τον ορισμό της κ. Αθηνάς Χατζηπέτρου, ως νέας Προέδρου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (), το Υπουργείο Πολιτισμού θέτει ως προτεραιότητα την εξυγίανση του τρόπου λειτουργίας του Ταμείου Αλληλοβοήθειας των εργαζομένων στο Υπουργείο.

Παρά το γεγονός ότι ήταν η ίδια η Υπουργός που επέμεινε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση, παρά το γεγονός ότι στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας βρισκόταν σε εξέλιξη ,στην ανακοίνωση του σημειώνεται πως στόχος είναι:

α) η του ποσοστού επί των εσόδων του που ισχύει εδώ και χρόνια για την του Ταμείου Αλληλοβοήθειας και η πλήρης της μορφής και της λειτουργίας του Ταμείου Αλληλοβοήθειας.

β) η μεταφορά της λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού στην ευθύνη του Υπουργείου, με ταυτόχρονη απορρόφηση των εργαζομένων στον Παιδικό Σταθμό από το .

γ) Ο διορισμός νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας, με την λήξη της θητείας του υφιστάμενου ΔΣ.

Προφανώς, ο βρεφονηπιακός σταθμός θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του.

Ως προς τη νέα Πρόεδρο του ΤΑΠ, η Αθηνά Χατζηπέτρου είναι οικονομολόγος με εξειδικευμένες σπουδές και πολυετή εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις οικονομικών υπηρεσιών μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών, σε διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού, καθώς και γνώση και εμπειρία στη λειτουργία κρατικών διοικητικών και ευρωπαϊκών δομών. Έχει εφαρμόσει διαδικασίες ελέγχου, έχει ηγηθεί σχεδίων αναδιοργάνωσης επιχειρήσεων και έχει επιτελέσει σύμβουλος διεθνών οργανισμών.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Υπ. Πολιτισμού, «άμεσα θα συγκληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΠ, για να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις και να μην υπάρχουν περαιτέρω καθυστερήσεις στο σημαντικό του».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μονοδρόμηση  επαρχιακού δρόμου Αφήσσου-Λεφόκαστρου στο τμήμα Αμποβός-Ραζή - https://t.co/U7h6gCcQrq -

  • Αποκατάσταση και βελτίωση των λιμενικών υποδομών στον Δήμο Αλμυρού #ΔήμοςΑλμυρού - https://t.co/VQaFZ4d65X -

  • Τελευταίο κολύμπι για 72χρονο στο Χόρτο #τελευταίοκολύμπι - https://t.co/R9sIBxfnF0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση