Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον πρωθυπουργό
Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον πρωθυπουργό

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον πρωθυπουργό

Μουσικές μελωδίες κι ευχές γι μια ακόμα καλύτερη χρόνια πλημμύρισαν σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών «Metallo» άνοιξε το δρόμο ψάλλοντας τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος υποδέχτηκε – μαζί με την σύζυγό του  Μπέτυ Μπαζίανα –  τους προσκεκλημένους του στον κήπο του Μεγάρου Μαξίμου.

Στη φετινή εορταστική ο πρωθυπουργός τιμά εκείνους τους αφανείς ήρωες που την χρονιά που πέρασε είχαν σημαντική δράση σε πεδία ειδικής κοινωνικής ευαισθησίας.

Στην εορταστική στο Μέγαρο Μαξίμου παραβρέθηκαν οι ψυχολόγοι που συνέδραμαν τα θύματα της ς στο Μάτι και τις οικογένειες τους, οι Έλληνες και ξένοι ψαράδες που με αυτοθυσία έπεσαν στη για να περισυλλέξουν και να σώσουν όσους είχαν μπει στο για να γλυτώσουν από τη φωτιά. Σε κάποιους από τους αλλοδαπούς ψαράδες θα απονεμηθεί η ελληνική υπηκοότητα, την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Τα άτομα με αναπηρία, τα οποία εκπροσωπήθηκαν στην εορταστική πρωθυπουργική εκδήλωση από την ομάδα χορού ΑμεΑ Dagipolis.

Στη σημερινή εκδήλωση ήταν προσκεκλημένη και η ομάδα νέων ηθοποιών (Red Thread – Κόκκινη Κλωστή) που κάνει διαδραστικό δρώμενο στα σχολεία για να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για θέματα .

Ο πρωθυπουργός επέλεξε επίσης να συμμετάσχουν στην εφετινής εορταστική εκδήλωση ανάδοχοι παιδιών, ώστε μέχρι να βρεθεί η που θα τα υιοθετήσει να μην μένουν σε ίδρυμα. Επίσης το σχολείο 18 Άνω εκπροσωπήθηκε από καθηγητές, θεραπευτές και μαθητές του σχολείου. Πρόκειται για μια δομή στην οποία πηγαίνουν οι πρώην τοξικοεξαρτημένοι για να τελειώσουν το Λύκειο.

Στην εορταστική εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που ζουν σε δομές φιλοξενίας, τα οποία τα συνόδευσαν στελέχη των δομών.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση