Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σύσκεψη της Υφυπουργού Παιδείας με UNICEF, ΔΟΜ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Σύσκεψη της Υφυπουργού Παιδείας με UNICEF, ΔΟΜ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Σύσκεψη της Υφυπουργού Παιδείας με UNICEF, ΔΟΜ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Για την Εκπαίδευση των Προσφύγων

Η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, συναντήθηκε με την Περιφερειακή Διευθύντρια Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας της UNICEF Afshan Khan, καθώς και με αντιπροσωπεία της UNICEF, στελέχη του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG-Home). Η πραγματοποιήθηκε για θέματα που αφορούν στην ένταξη και εκπαίδευση των προσφύγων που διαμένουν στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια του γόνιμου διαλόγου, η Υφυπουργός αναφέρθηκε σε στοχευμένες παρεμβάσεις του Υπουργείου Παιδείας, όπως στη θεσμοθέτηση σχετικού νομικού πλαισίου (Ν.4547/2018) και τη συγκρότηση Αυτοτελούς Τμήματος Συντονισμού & Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης των Προσφύγων. Επίσης, παρουσίασε μια σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες, όπως την ίδρυση και λειτουργία 113 Δομών Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ), 30 Νηπιαγωγείων εντός των Κέντρων Φιλοξενίας, 1426 Τμημάτων Υποδοχής σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επιπρόσθετα, τόνισε πως κατά το τρέχον περισσότεροι από 12.000 μαθητές και μαθήτριες βρίσκονται εντός του εκπαιδευτικού συστήματος, υπογραμμίζοντας πως η εκπαίδευση των προσφύγων αποτελεί καταλύτη για την αμοιβαία κατανόηση και την κοινωνική συνοχή.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια της UNICEF, καθώς και τα στελέχη του και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο που συντελείται, αναγνωρίζοντας παράλληλα τις δυσκολίες που καλέστηκε να αντιμετωπίσει η χώρα μας, κατά την περίοδο της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης.

Τέλος, κατά τη συνάντηση, εξετάστηκαν οι περαιτέρω δυνατότητες συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας με τους Διεθνείς Οργανισμούς σε επίπεδο παροχής τεχνογνωσίας και χρηματοδοτικών εργαλείων.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυπελλούχος Ελλάδος και πανελληνιονίκης η Μένια Τσιόβολου #ΜένιαΤσιόβολου - https://t.co/rWTEDa01mN -

  • Κακοκαιρία Ελπίς: Επιχειρούν παντού όπου χρειάζεται τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας - https://t.co/Ma2fwFez7q… -

  • Καύσιμα και καπάκια από την EKO Μικροθηβών στο Σώμα Έρευνας και Διάσωσης - https://t.co/ggSuIQhRkF… -

"Αλιεύοντας" την είδηση