Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Συνεχίζονται οι προκλήσεις Άγκυρας
Συνεχίζονται οι προκλήσεις Άγκυρας

Συνεχίζονται οι προκλήσεις Άγκυρας

Νέα παρενόχληση κατά του ελικοπτέρου του , υπερπτήσεις στους Φούρνους

Συνεχίζονται οι τουρκικές από την Άγκυρα, καθώς κατά τη μετάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στη Νήσο Παναγιά, υπήρξε νέα παρενόχληση από την τουρκική πλευρά, που διεμήνυσε στο ελικόπτερο ότι πετά σε τουρκικό ενάριο χώρο.

Οι πιλότοι αγνόησαν το προκλητικό μήνυμα του χειριστή και συνέχισαν ομαλά την τους.

Νωρίτερα, στις 10:00, ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-4 εισήλθε στο FIR Αθηνών μεταξύ Ν. Λέσβου-Ν. Λήμνου και εκτέλεσε υπερ στις 10:23 στις νήσους Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι που ανήκουν στο σύμπλεγμα των Φούρνων.

Τα μαχητικά πέταξαν σε ύψος 8.900 ποδών και στη συνέχεια εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 10:27 μεταξύ Σάμου και .

Σημειώνεται ότι η ενέργεια αυτή από την πλευρά της Τουρκίας πραγματοποιείται ενώ πραγματοποιεί στην περιοχή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, .

Ο κ. Παυλόπουλος θα βρίσκεται σήμερα στη νήσο Παναγιά του συμπλέγματος των Οινουσσών, τη Λήμνο και τον Αγιο Ευστράτιο.

Υπενθυμίζεται ότι και χθες τα ελικόπτερα τύπου Σινούκ και Χιούι, που μετέφεραν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη συνοδεία του από τη Ρόδο στη Σύμη, στο Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι και στη Χίο δέχθηκαν τουρκική παρενόχληση μέσω ασυρμάτου.

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι, κατά τη διάρκεια της πτήσης των Σινούκ, οι Τούρκοι μετέδιδαν μηνύματα σχετικά με «αποστρατιωτικοποιημένη» περιοχή, στην οποία τα συγκεκριμένα ελικόπτερα δεν επιτρέπεται να πετούν.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση