Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συνάντηση υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο
Συνάντηση υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο

Συνάντηση υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο είχε η υφυπουργός Εσωτερικών Μ. , στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Επρόκειτο για προγραμματισμένη συνάντηση της υφυπουργού με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η πρώτη από την ανάληψη των καθηκόντων της, κατά την οποία αντάλλαξαν σκέψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, πρωτίστως κοινωνικού χαρακτήρα.

Η υφυπουργός ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για το νέο Νομοσχέδιο Ισότητας των Φύλων που θεσπίζει την καταπολέμηση των έμφυλων διακρίσεων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, ζητώντας την στήριξη και την της Εκκλησίας, καθώς όπως είπε οι κατά τόπους ιερείς είναι εκείνοι που πολλές φορές παραπέμπουν περιστατικά διακρίσεων και βίας στους αρμόδιους Φορείς της Πολιτείας.

Ενημέρωσε επίσης τον κ. Ιερώνυμο για έναν κύκλο ενημέρωσης που περιλαμβάνει και τις σε όλη τη χώρα και ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη, σχετικά με θέματα αρμοδιότητάς της και παρέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο αντίγραφο του Νομοσχεδίου με την παράκληση η Εκκλησία να το μελετήσει και να διατυπώσει τη γνώμη της το επόμενο διάστημα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. «από αυτή την προσπάθεια δεν θα μπορούσε να λείπει η πολύτιμη και αναγκαία αρωγή της Εκκλησίας».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη την υφυπουργό για την προσπάθειά της και ευχήθηκε «καλή δύναμη και υπομονή γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και πολυεπίπεδα».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οδηγούσε χωρίς #δίπλωμα   #δίπλωμα - https://t.co/7UhwKUJy6z -

  • Η ποδηλασία της Νίκης Βόλου έτρεξε για τη “Φλόγα” #ποδηλασίαΝίκηςΒόλου - https://t.co/FE3NdPFOqP -

  • Διανομή προϊόντων #ΤΕΒΑ στα Προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου #ΤΕΒΑ - https://t.co/tpkKe3pY24 -

"Αλιεύοντας" την είδηση