Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Συνάντηση υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο
Συνάντηση υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο

Συνάντηση υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο

με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο είχε η υφυπουργός Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη, στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Επρόκειτο για προγραμματισμένη της υφυπουργού με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η πρώτη από την ανάληψη των καθηκόντων της, κατά την οποία αντάλλαξαν σκέψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, πρωτίστως κοινωνικού χαρακτήρα.

Η υφυπουργός ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για το νέο Νομοσχέδιο Ισότητας των Φύλων που θεσπίζει την καταπολέμηση των έμφυλων διακρίσεων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, ζητώντας την στήριξη και την της Εκκλησίας, καθώς όπως είπε οι κατά τόπους ιερείς είναι εκείνοι που πολλές φορές παραπέμπουν περιστατικά διακρίσεων και βίας στους αρμόδιους Φορείς της Πολιτείας.

Ενημέρωσε επίσης τον κ. Ιερώνυμο για έναν κύκλο ενημέρωσης που περιλαμβάνει και τις σε όλη τη χώρα και ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη, σχετικά με θέματα αρμοδιότητάς της και παρέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο αντίγραφο του Νομοσχεδίου με την παράκληση η Εκκλησία να το μελετήσει και να διατυπώσει τη γνώμη της το επόμενο διάστημα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Χρυσοβελώνη «από αυτή την προσπάθεια δεν θα μπορούσε να λείπει η πολύτιμη και αναγκαία αρωγή της Εκκλησίας».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη την υφυπουργό για την προσπάθειά της και ευχήθηκε «καλή και υπομονή γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και πολυεπίπεδα».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση