Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Συνάντηση Δ. Βίτσα με ΥΦΥΠΕΣ Γερμανίας S. Mayer
Συνάντηση Δ. Βίτσα με ΥΦΥΠΕΣ Γερμανίας S. Mayer

Συνάντηση Δ. Βίτσα με ΥΦΥΠΕΣ Γερμανίας S. Mayer

Επίσκεψη στη Δομή Φιλοξενίας Σχιστού

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Stephan Mayer. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το σύνολο της ς ως προς τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, τόσο ανάμεσα στις δύο χώρες, όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνέχεια, οι δύο Υπουργοί επισκέφθηκαν τη Δομή Φιλοξενίας αιτούντων στο Σχιστό ς, όπου περιηγήθηκαν σε όλους τους χώρους και εγκαταστάσεις, ενώ συνομίλησαν με τη διοίκηση και τους φιλοξενούμε.

Ο ΥΜΕΠΟ Δ. Βίτσας σε του αμέσως μετά, ανέφερε τα εξής:

«Τέτοιες επισκέψεις είναι πολύ σημαντικές. Από μία άποψη, για να διαπιστώνουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας τις προσπάθειες που καταβάλλουμε. Ο κ. Mayer έχει έρθει αρκετές φορές στην και τόνισε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί. Αυτό όμως δεν μας βγάζει από το καθήκον να προσπαθούμε κάθε μέρα όλο και περισσότερο και στη Μόρια και στη Σάμο και στα άλλα νησιά, αλλά και στην ενδοχώρα. Όμως υπάρχει ένα άλλο κομμάτι που είναι και το πιο σημαντικό: το γεγονός ότι συζητήσαμε πάρα πολύ για τη μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και ανάμεσα στις δύο χώρες. Τον περασμένο Αύγουστο υπέγραψα με τον Γερμανό ΥΠΕΣ Seehofer τη Διοικητική Διευθέτηση, με βάση την οποία έως τώρα πάνω από 1200 άτομα έχουν επανενωθεί στη Γερμανία με τις οικογένειές τους και επτά άτομα έχουν επιστραφεί από τη Γερμανία στην . Το πιο σημαντικό από όλα είναι να προχωρήσει ο κανονισμός « IV» και να υπάρξει ένα νέο μετεγκατάστασης, ώστε να υπάρξει μια συνευθύνη ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μοιραστεί το βάρος που αντικειμενικά φέρνει η ανθρωπιστική διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση