Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συνάντηση Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου με την Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου
Συνάντηση Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου με την Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Συνάντηση Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου με την Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος με την Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου.

Συγκεκριμένα, στη συνάντησή του με την Υπουργό, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στο γεγονός των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην έκδοση αποφάσεων συνταξιοδότησης και ιδιαίτερα των επικουρικών, καθώς ο ίδιος γίνεται δέκτης παραπόνων για ένα ζήτημα κοινωνικής υφής που η Πολιτεία  όφειλε να έχει λύσει. Ένα πρόβλημα που αγγίζει πανελλαδικά χιλιάδες πολίτες, σε πολλούς εκ των οποίων δημιουργούνται έως και αντικειμενικά προβλήματα επιβίωσης.

Η Υπουργός, ενημέρωσε το Βουλευτή ότι κληρονομήθηκε ένας πολύ μεγάλος αριθμός καθυστερούμενων αποφάσεων, ενώ πρέπει να υπολογίζουμε και τη φυσιολογική ροή αιτήσεων που έρχονταν να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες. Τόνισε μάλιστα ότι με το νέο σύστημα οι συντάξεις του 2017 έχουν πληρωθεί, ωστόσο υπήρξε πρόβλημα και η καθυστέρηση αφορά τις παλιές αιτήσεις και τα εφάπαξ. Η όμως διεκπεραίωσής τους είναι αρκετά καλή και οι καθυστερούμενες κύριες συντάξεις θα έχουν τακτοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2018. Για δε τις επικουρικές ανέφερε ότι εκκρεμούν περί τις 90.000 από ένα σύνολο 160.000 που είχαμε κληροδοτήσει και άπαντες έχουν εντατικοποιήσει τους ρυθμούς τους, με απώτερο σκοπό την ομαλοποίηση της κατάστασης μέχρι τον Απρίλιο – Μάιο του 2019.

Ακολούθως ο Βουλευτής έθεσε το θέμα της επέκτασης και στην περιφέρεια της απαλλαγής καταβολής του παραβόλου των 46 ευρώ που πληρώνουν τα άτομα με αναπηρία για να περάσουν από τις Υγειονομικές Επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) προκειμένου να λάβουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την απονομή προνοιακών επιδομάτων. Για το θέμα αυτό η κ. Αχτσιόγλου είπε ότι μέχρι τώρα, αυτές οι κατηγορίες πολιτών, δεν πληρώνουν παράβολο σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα, ενώ πρόθεση του Υπουργείου είναι, από 01/01/2019, να επεκταθεί το μέτρο πανελλαδικά με κονδύλια που θα καλύπτονται από τον ΟΠΕΚΑ.

Τέλος ο Αλεξ. αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων και της Διοίκησης του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Βόλου για την αγορά ενός ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου  που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του σχολείου και τις δραστηριότητες των 55 του και ζήτησε από την Υπουργό να εξετάσει τη δυνατότητα συμμετοχής του Υπουργείου σ’ αυτή την προσπάθεια. Η κ. Αχτσιόγλου απάντησε ότι θα κάνει και η ίδια κρούση στο Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να εξετασθεί κάθε πρόσφορος τρόπος που θα εξυπηρετούσε στην ευόδωση αυτού σκοπού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση