Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σύλληψη 29χρονου για το δέμα – βόμβα στον Λουκά Παπαδήμο
Σύλληψη 29χρονου για το δέμα – βόμβα στον Λουκά Παπαδήμο

Σύλληψη 29χρονου για το δέμα – βόμβα στον Λουκά Παπαδήμο

Στη ενός 29χρονου Έλληνα προχώρησε, τις πρωϊνές ώρες του Σαββάτου, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σχετικά με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων – βομβών, τον Μάρτιο του 2017, προς διάφορες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών.

Η έγινε στο πλαίσιο εντάλματος σύλληψης από τον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή ενώ ο 29χρονος φέρεται να εμπλέκεται, πέραν από την αποστολή των παγιδευμένων δεμάτων προς το εξωτερικό, και στην αποστολή του δέματος – βόμβα που τραυμάτισε τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στις 25 Μαϊου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ο 29χρονος, ο οποίος βρισκόταν υπό παρακολούθηση τουλάχιστον επί δύο εβδομάδες, συνελήφθη ενώ έβγαινε από διαμέρισμα στην οδό Αχαρνών που είχε μισθώσει με . Φέρεται δε να μετέφερε από το εν λόγω διαμέρισμα πιθανότατα προς άλλο όπλα, και .

Έρευνες από την Αντιτρομοκρατική γίνονται στο πατρικό του σπίτι, στο διαμέρισμα που είχε μισθώσει και στο σπίτι ενός φίλου του που επισκεπτόταν συχνά.

Ο 29χρονος μέχρι και πριν από δυο χρόνια είχε συναντήσεις και έκανε επισκέψεις στα φυλακισμένα μέλη στις Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα την τελευταία διετία είχε εξαφανιστεί και προφανώς περάσει στην παρανομία.

Πιθανολογείται ότι ο ίδιος κατασκεύασε και ταχυδρόμησε τα παγιδευμένα με δέματα. Εκτιμάται ότι μπορεί να υπάρχουν και συνεργοί ωστόσο, θα προκύψουν από αξιοποίηση και ανάλυση των ευρημάτων που θα προκύψουν από την διερεύνηση των στοιχείων.

Το 2011 είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για συμμετοχή σε με την στο κέντρο της Αθήνας.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση