Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Στο φως της δημοσιότητας τα πρακτικά των αρχηγών της ΠΓΔΜ
Στο φως της δημοσιότητας τα πρακτικά των αρχηγών της ΠΓΔΜ

Στο φως της δημοσιότητας τα πρακτικά των αρχηγών της ΠΓΔΜ

Τ πρκτικά των δύο συμβουλίων αρχηγών της ΠΓΔΜ υπό τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, με ορίζοντα τη συμφωνία των Πρεσπών, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις 27 Ιανουαρίου και στις 19 Μαΐου στα , φέρνει στη δημοσιότητα η «Κ».

Από τα πρακτικά προκύπτουν η αντίληψη της ηγεσίας της ΠΓΔΜ, και κυρίως του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και του υπουργού Εξωτερικών Νίκολα , για την της διαπραγμάτευσης, τα σημεία σύγκλισης και απόκλισης με την Αθήνα, όπως και οι εκτιμήσεις της σκοπιανής πολιτικής ηγεσίας για τις προσεγγίσεις του πρωθυπουργού Αλέξη , τη στάση του κυβερνητικού του εταίρου Πάνου Καμμένου, καθώς και της Ν.Δ. Επίσης, αναδεικνύονται οι εσωτερικές στην ΠΓΔΜ για το δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα που πραγματοποιήθηκε προχθές.

Δημοψήφισμα, στο οποίο κυριάρχησε η αποχή, εξέλιξη που δυσχεραίνει εξαιρετικά τους περαιτέρω χειρισμούς του κ. Ζάεφ. Ο κ. Ζάεφ θα επιχειρήσει να διαμορφώσει πλειοψηφία 80 εδρών για αλλαγή του συντάγματος, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγει σε εκλογές. Η μεταδίδει πως η συμφωνία των Πρεσπών παραμένει «ζωντανή», παρά τις περί του αντιθέτου τοποθετήσεις του κ. Καμμένου, ενώ Ε.Ε., ΗΠΑ και Ο ζήτησαν από τον Ζάεφ να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας.

Τα τελικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος

Ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ από την κρατική επιτροπή εκλογέων (SEC), καθώς ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής που βασίστηκε στα στοιχεία για το % των εκλογικών τμημάτων, στο δημοψήφισμα ψήφισαν συνολικά 666.743 άτομα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 36,91% των ψηφοφόρων.

Από αυτούς, το 91,46% (609.813 άτομα) ψήφισαν «Ναι» και το 5,66% (37.700 άτομα) «Όχι» στην ερώτηση του δημοψηφίσματος. Επίσης, άκυρα ήταν 19.221 ψηφοδέλτια (2,89%).

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση