Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Στις 24 Σεπτεμβρίου η συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη – Ντ. Τραμπ
Στις 24 Σεπτεμβρίου η συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη – Ντ. Τραμπ

Στις 24 Σεπτεμβρίου η συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη – Ντ. Τραμπ

Στις 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ τόλαντ Τραμπ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη .

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την επομένη, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της ς Ρετζέπ Ταγίπ .

Σημειώνεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι είναι «πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών στα τέλη του μήνα στην , στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Μάλιστα ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ λέγοντας πως «εμείς πιστεύουμε ότι πάντα είναι καλή συγκυρία να συζητάς. Γιατί, αν δεν συζητάς, δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Αυτό το οποίο θέλουμε  είναι να σταματήσει η προκλητικότητα της ς, η οποία εκδηλώνεται σε όλα τα επίπεδα και στις διμερείς μας σχέσεις, αλλά και κυρίως απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτό είναι ένα ζήτημα, το οποίο θα πρέπει να το συζητήσουμε με ανοιχτά χαρτιά.

Δεν είναι θέμα τεσταρίσματος του ενός ή του άλλου. Γνωριζόμαστε πάρα πολύ καλά Έλληνες και Τούρκοι. Είμαστε πολλά χρόνια σε αυτή τη συζήτηση και είμαστε καταδικασμένοι – θα μπορούσε να πει κανείς- πάντα να είμαστε δίπλα λόγω γεωγραφίας. Από εκεί και πέρα, όμως, θέλουμε να λύνουμε τα προτά μας. Τα προτά μας δεν λύνονται με μονομερείς προκλητικές ενέργειες, όπως αυτές που κάνει η Τουρκία».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση