Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα ο Μάικ Πομπέο
Στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα ο Μάικ Πομπέο

Στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα ο Μάικ Πομπέο

Στην Ελλάδα αναμένεται να βρεθεί την επόμενη εβδομάδα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Η επίσκεψη του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η οποία συνδέεται με τη στρατιωτική των δύο χωρών –γι' αυτό θα επισκεφθεί και τη Σούδα–, έχει απόλυτη σχέση και με την επιθυμία της Ουάσιγκτον για εκτόνωση της έντασης στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Επίκεντρο της επίσκεψής του αμερικανού ΥΠΕΞ αναμένεται να είναι τα ελληνοτουρκικά και η στρατηγική των δύο χωρών, ενώ πιθανότατα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την επόμενη Κυριακή ο κ. Πομπέο αναμένεται να βρεθεί και στην αμερικανική βάση στη Σούδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πομπέο την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποίησε επίσκεψη–αστραπή στη Λευκωσία, όπου και έστειλε υπέρ του διαλόγου.
Τζ. Πάιατ: Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν θα επηρεάσει τις ελληνοαμερικανικές

Την πεποίθηση ότι το αποτέλεσμα των επερχόμενων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ δεν θα επηρεάσει τις ελληνοαμερικανικές εξέφρασε ο Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας κατά την δεύτερη ημέρα του Olympia Forum, που πραγματοποιείται από την εφημερίδα «Πατρίς» και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στην Αρχαία Ολυμπία.

Σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οπως τόνισε, όλα τα θέματα που εκκρεμούν μπορούν να λυθούν μόνο με διάλογο και .

Αναλυτικά, όπως ανέφερε:

«Οι σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο και το EASTMED έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο. Πιστεύω πως το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ δεν θα επηρεάσει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και συνεχίζουμε τις επαφές για την εξέλιξή τους χωρίς να περιμένουν το αποτέλεσμα που θεωρώ ότι θα είναι άσχετο με το θέμα.

Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις έχουν διάρκεια και το μυστικό της επιτυχίας αυτής είναι τα κοινά συμφέροντα όπως μια δημοκρατική λύση στα Βαλκάνια αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο με ευκαιρίες για όλους. Η Ελλάδα και η σύνδεση της με την Αίγυπτο και την Κύπρο είναι ένα πολύ σημαντικό δίκτυο και σε αυτό θέλουμε να εμβαθύνουμε καθώς αυτές οι χώρες αποτελούν πυλώνα κατά τις τρομοκρατίας. Ελλάδα και οικοδομούν σε ανώτατο επίπεδο τη σχέση τους μέσω του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου και λίγες χώρες έχουν τόσο στενή σχέση με τις ΗΠΑ όπως η Ελλάδα.

Η Τουρκία πρέπει να παραμείνει στη Δύση και να γίνουν μεταρ. Όσον αφορά την αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία, εμείς θέλουμε η Ελλάδα να είναι ένας αποτελεσματικός σύμμαχος για το και θα στείλουμε αντιπροσωπεία στο Υπ. Άμυνας προκειμένου να αξιολογήσουμε την δυναμικότητα και το δυναμικό».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση