Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ
Στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ

Στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα έχει αύριο, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, συνάντηση με την καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συζητήσεις των δύο αντιπροσωπειών και στη συνέχεια δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.

Η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτετυσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπέρ της λύσης για το ονοματολογικό της ο Μάνφρεντ Βέμπερ

Όλοι συμφωνούν υπέρ της λύσης στην -εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες- διαφωνία για το ονοματολογικό, ανάμεσα στην και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, αναφέρει ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιλώντας στο euractiv.com.

Όλοι γνωρίζουν ότι η πΓΔΜ έχει θετικό οικονομικό και ευρωπαϊκό μέλλον, τόνισε ο κ. Βέμπερ, ενώ κληθείς να σχολιάσει τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, «αδελφό» κόμμα του ΕΛΚ και αξιωματική στην , η οποία έχει ταχθεί κατά της ς στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο Μάνφρεντ Βέμπερ απάντησε διπλωματικά, αναφέροντας ότι η ελληνική έχει την ευθύνη για τη διαπραγμάτευση και την οριστικοποίηση της ς.

«Επισήμως, η δεν είναι απαραίτητη για την αποδοχή ενός συμβιβασμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αντιτίθεται στην εξεύρεση συμβιβασμού» δήλωσε ο κ. Βέμπερ.

Δήλωση Νίκου Χουντή (ΛΑ.Ε) για την επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), Νίκος Χουντής, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Αθήνα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το 2018 είδαμε το όργιο παρεμβάσεων και πιέσεων του ευρω-νατοϊκού παράγοντα στις διαδικασίες επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών στη γειτονική χώρα.

Ήρθε και η σειρά της Ελλάδας.

Η επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Αθήνα ανοίγει το χορό των διεθνών πιέσεων, των εκβιασμών και των υποσχέσεων των ίδιων κύκλων που θα δούμε στο επόμενο διάστημα, με κύριο στόχο την άμεση «τακτοποίηση» του θέματος, που τόσο πιέζει τους νατοϊκούς.

Η ελληνική , η οποία φαίνεται να χάνει τη δεδηλωμένη και μετρά αν της φτάνουν τα «κουκιά» για τη μελετώντας σενάρια γιακυβέρνηση μειοψηφίας ή και για άμεσες εκλογές, αδημονεί για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μέρκελ, ελπίζοντας ότι η επίσκεψη αυτή θα της προσφέρει σανίδα σωτηρίας για τους πολιτικούς της σχεδιασμούς, στο πλαίσιο της “μεταμνημονιακής” λιτότητας και εποπτείας».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση