Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στ. Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας πειραματίζεται με πιστούς συντρόφους και πρόθυμους κομπάρσους
Στ. Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας πειραματίζεται με πιστούς συντρόφους και πρόθυμους κομπάρσους

Στ. Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας πειραματίζεται με πιστούς συντρόφους και πρόθυμους κομπάρσους

«Ο πρωθυπουργός δυστυχώς φαίνεται να μην συνειδητοποιεί ότι απειλείται πλέον η ίδια η υπόσταση της χώρας και νομίζει ότι μπορεί να πειραματίζεται με κυβερνήσεις πιστών συντρόφων και προθύμων κομπάρσων». Την δήλωση αυτή έκανε στην «Κ», ο Στ. σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε το βράδυ.

Πρόσθεσε δε ότι ότι την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αγωνιούσαν να δουν μια επαναθεμελίωση του οικοδομήματος που μας οδήγησε στο χείλος της καταστροφής, βλέπουν τον πρωθυπουργό να κάνει ασήμαντα μερεμέτια.

Στη Σεβαστουπόλεως δεν έκρυβαν την απογοήτευσή τους μετά την δημοσιοποίηση των υπουργών της νέας κυβέρνησης. Ιδού και η επίσημη ανακοίνωση που εξεδόθη: «Η οικογενειακή της νέας κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αποτυπώνει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο την ατολμία του κ.Τσίπρα να προχωρήσει στις μεγάλες τομές που επιζητεί η κοινωνία. Αντί για νέα κυβέρνηση βλέπουμε ανακύκλωση στελεχών του κομματικού σωλήνα, αγωνιστών των τηλεοπτικών πάνελ και εσωτερικές διευθετήσεις με ισχυρές κωμωδίας. Η αυτονόητη αντικατάσταση εκείνων που δεν στήριξαν τις επιλογές του πρωθυπουργού δεν συνιστά τομή. Δυστυχώς η χώρα στην πιο κρίσιμη στιγμή προχωράει με μια αδύναμη κυβέρνηση, κατώτερη των περιστάσεων».

 

Σημειώνεται ότι ο κ. είχε σχεδόν προεξοφλήσει ότι ο ανασχηματισμός θα εξελισσόταν σε μια παρωδία αρκετές ώρες πριν από την ανακοίνωσή του. Και τούτο διότι ο πρωθυπουργός δεν έκανε ποτέ το τηλεφώνημα που μόνος του είχε ζητήσει από τον επικεφαλής του “Ποταμιού” προκειμένου ο τελευταίος να του προτείνει πρόσωπα που θα μπορούσαν να μετέχουν στο νέο υπουργικό συμβούλιο.

Με τα δεδομένα αυτά στην Σεβαστουπόλεως θεωρούσαν πλέον ως πολύ πιθανόν η χώρα να οδηγηθεί στις κάλπες μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς θεωρούσαν πολύ δύσκολο οι δεσμεύσεις της συμφωνίας των Βρυξελλών να υλοποιηθούν με τα πρόσωπα που επελέγησαν. Και βάσει αυτή της προοπτικής στο Ποτάμι επανασχεδιάζουν πλέον την στρατηγική τους έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά έναντι του πρωθυπουργού τις ευθύνες του οποίου θα επιχειρήσουν θα καταδείξουν για το σημερινό αδιέξοδο .

Πολύ περισσότερο καθώς αντιλαμβάνονται προφανώς ότι αν ο κ. απαλλαγεί από τα αριστερά του βαρίδια, θα επιχειρήσει προφανώς -ενόψει εκλογών- να μεταλαχθεί αίφνης σε έναν μετριοπαθή ηγέτης της Κεντροαριστεράς στοχεύοντας κατά κύριο λόγο να συνθλίψει εκλογικά το “Ποτάμι” και το ΠΑΣΟΚ. Να καταστήσει δηλαδή τα δύο κόμματα που έλαβαν αθροιστικά το 11% των ψήφων τον  προηγούμενο Ιανούριο «ανούσια κεντροαριστερή παρένθεση»…

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η θεατρική παράσταση «Σκηνές από έναν Γάμο» στο Πολιτιστικό Νέας Ιωνίας στο Βόλο - https://t.co/7jZ3AGJNKR… -

  • Βιοκλιματική ανάπλαση του κεντρικού πεζοδρόμου του Βελεστίνου #κεντρικόςπεζόδρομοςΒελεστίνου - https://t.co/F4rrynquV7 -

  • Νεκρό δελφίνι στην Νέα Αγχίαλο #νεκρόδελφίνι - https://t.co/dL4bHl7hNz -

"Αλιεύοντας" την είδηση