Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Σπίρτζης: Από το τέλος του 2018 το ενιαίο αναλογικό σύστημα διοδίων
Σπίρτζης: Από το τέλος του 2018 το ενιαίο αναλογικό σύστημα διοδίων

Σπίρτζης: Από το τέλος του 2018 το ενιαίο αναλογικό σύστημα διοδίων

Κεντρική επιλογή της κυβέρνησης και του υπουργού Υποδομών είναι η εφαρμογή του ενιαίου αναλογικού ηλεκτρονικού συστήματος, διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους μέχρι το τέλος του 2018 – άρα και στην Εγνατία – ήταν το συμπέρασμα και η δέσμευση του Χρήστου Σπίρτζη από την ενημέρωση των βουλευτών του .

Με το συγκεκριμένο σύστημα, καθιερώνεται η αναλογική χρέωση με βάση τα χιλιόμετρα που διανύει ο κάθε χρήστης άρα και με διαφορετική τιμή. Σε αυτό, φαίνεται να συμφώνησε και το ΤΑΙΠΕΔ, μετά την διαπραγμάτευση με τον υπουργό Υποδομών.

Επίσης, όπως ενημέρωσε ο κ. Σπίρτζης, τα βαρέου τύπου οχήματα και τα φορτηγά θα διέρχονται υποχρεωτικώς από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες έτσι ώστε με την απαγόρευση της στους παράπλευρους ς να αμβλυνθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων.

Τέλος, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Σπίρτζη προς τους βουλευτές του , εξελίσσεται διαπραγμάτευση για την καθιέρωση ειδικής τιμολογιακής ς σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όπως ΑμεΑ, , κ.α. αλλά και για τους κατοίκους των όμορών περιοχών. Σε αυτό, το ΤΑΙΠΕΔ είναι καταρχήν θετικό, θέλει ωστόσο να μελετήσει το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της ειδικής αυτής τιμολογιακής πολιτικής.

-

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση