Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Σκηνικό διάλυσης στην Ένωση Κεντρώων
Σκηνικό διάλυσης στην Ένωση Κεντρώων

Σκηνικό διάλυσης στην Ένωση Κεντρώων

Την νεξρτητοποίησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ενωσης Κεντρώων προανήγγειλε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Αριστείδης Φωκάς.

Όπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στο Βεργίνα TV, αύριο θα καταθέσει τη σχετική στον πρόεδρο της ς, Νίκο Βούτση. Παράλληλα έκανε λόγο για «ασυνεννοησία» εντός του κόμματος και τόνισε ότι θέλει να συνεχίσει τους αγώνες του για τη Μακεδονία και πως δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός.

Αφορμή στάθηκε η σημερινή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που φαίνεται να βρίσκεται υπό διάλυση.

Κατά τη διάρκεια της ς, ο Γιάννης Σαρίδης αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για την έκταση που έλαβε η κόντρα του με τον Δημήτρη Καβαδέλλα, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε εντόνως όταν του ζητήθηκε να πληρώσει εισιτήριο κατά τη είσοδό του στη ΔΕΘ. Ο κ. Σαρίδης, θεωρώντας ότι η κίνηση του συναδέλφου του προσβάλει το κόμμα, απέστειλε στον πρόεδρο της ς, Νίκο Βούτση εκφράζοντας τη λύπη του, ενώ με δεύτερη επιστολή προς τον πρόεδρο του κόμματος, Βασίλη Λεβέντη τον ενημέρωσε ότι παραιτείται από τη θέση του γραμματέα της ΚΟ.

Εντός της σημερινής συνεδρίασης ο ζήτησε τη συγγνώμη και των δύο. Ωστόσο ο Αριστείδης Φωκάς, που προορίζεται για τη θέση του κ. Σαρίδη, αποχώρησε από τη συζήτηση όταν του ζήτησαν να πάρει μέρος στην ψηφοφορία ώστε να κληθούν να ζητήσουν συγγνώμη και οι δύο συνάδελφοί του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν τελικώς ο κ. Φωκάς ανεξαρτητοποιηθεί, η Ενωση Κεντρώων μένει με τέσσερις . Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, μία Κοινοβουλευτική ομάδα πρέπει να έχει τουλάχιστον πέντε.

Σε σχετική ανακοίνωση το κόμμα της Ενωσης Κεντρώων αναφέρει για το θέμα:

«Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων παρουσιάστηκαν διαφορές απόψεων. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έδωσε σε όλες τις πλευρές περιθώριο προσέγγισης και λογικής. Άσχετα από την στάση που θα τηρήσει έκαστος, η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα την λύση θα την δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μια μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση