Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σκηνικό διάλυσης στην Ένωση Κεντρώων
Σκηνικό διάλυσης στην Ένωση Κεντρώων

Σκηνικό διάλυσης στην Ένωση Κεντρώων

Την ανεξαρτητοποίησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ενωσης Κεντρώων προανήγγειλε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Αριστείδης Φωκάς.

Όπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στο Βεργίνα TV, αύριο θα καταθέσει τη σχετική στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Παράλληλα έκανε λόγο για «ασυνεννοησία» εντός του κόμματος και τόνισε ότι θέλει να συνεχίσει τους του για τη και πως δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός.

Αφορμή στάθηκε η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που φαίνεται να βρίσκεται υπό διάλυση.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Γιάννης Σαρίδης αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για την έκταση που έλαβε η κόντρα του με τον Δημήτρη Καβαδέλλα, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε εντόνως όταν του ζητήθηκε να πληρώσει κατά τη είσοδό του στη ΔΕΘ. Ο κ. Σαρίδης, θεωρώντας ότι η κίνηση του συναδέλφου του προσβάλει το κόμμα, απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση εκφράζοντας τη λύπη του, ενώ με δεύτερη προς τον πρόεδρο του κόμματος, Βασίλη Λεβέντη τον ενημέρωσε ότι παραιτείται από τη θέση του γραμματέα της ΚΟ.

Εντός της σημερινής συνεδρίασης ο Βασίλης Λεβέντης ζήτησε τη συγγνώμη και των δύο. Ωστόσο ο Αριστείδης Φωκάς, που προορίζεται για τη θέση του κ. Σαρίδη, αποχώρησε από τη συζήτηση όταν του ζήτησαν να πάρει μέρος στην ώστε να κληθούν να ζητήσουν συγγνώμη και οι δύο συνάδελφοί του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν τελικώς ο κ. Φωκάς ανεξαρτητοποιηθεί, η Ενωση Κεντρώων μένει με τέσσερις βουλευτές. Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, μία Κοινοβουλευτική ομάδα πρέπει να έχει τουλάχιστον πέντε.

Σε σχετική ανακοίνωση το κόμμα της Ενωσης Κεντρώων αναφέρει για το θέμα:

«Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων παρουσιάστηκαν διαφορές απόψεων. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έδωσε σε όλες τις πλευρές περιθώριο προσέγγισης και λογικής. Άσχετα από την στάση που θα τηρήσει έκαστος, η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα την λύση θα την δώσουν οι και θα πρόκειται για μια μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εγκαινιάστηκετο νέο ειδικό Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτζχάϊμερ και συγγενών διαταραχ… - https://t.co/FZfN0C0UXk -

  • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «#Αγγλικά στο #Νηπιαγωγείο: Προς μια Πολυγλωσσική Εκπαίδευση» - https://t.co/7re6IZCmGM… -

"Αλιεύοντας" την είδηση