Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Συμβούλιο της Ευρώπης: Δεν πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές το δημοψήφισμα
Συμβούλιο της Ευρώπης: Δεν πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές το δημοψήφισμα

Συμβούλιο της Ευρώπης: Δεν πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές το δημοψήφισμα

REUTERS, ΑP

  Τους λόγους που το δεν πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές σημείωσε ο ενικός ραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Thorbjorn Jagland.

Αναλυτικότερα, ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης τόνισε  πως σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα πρέπει να προκηρυχθεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν τη διεξ του ώστε να δοθεί επαρκής για συζήτηση στους , με σαφές ερώτημα προς το λαό και με διεθνείς παρατηρητές τες στην ψηφοφορία, κάτι που δεν τηρείται για το δημοψήφισμα της ερχόμενης ς, στις 5 Ιουλίου.

Παρόλο που δεν υπάρχουν νομικές κυρώσεις που μπορεί να επιβληθούν αυτομάτως, το Συμβούλιο της Ευρώπης υπογραμμίζει τη σύγχυση που μπορεί να αισθάνονται αρκετοί Ελληνες πολίτες για το αν θα πρέπει να δεχθούν ή να απορρίψουν τελικά τις προτάσεις των πιστωτών. «Δεν προδιαγράφουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», σημείωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου.

«Το δημοψήφισμα προκηρύχθηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε αυτό από μόνο του είναι ένα μεγάλο πρόβλημα» τόνισε την Τετάρτη ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου, ενώ πρόσθεσε πως «το ερώτημα που τίθεται στον κόσμο δεν είναι πολύ σαφές».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση