Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Συμβούλιο της Ευρώπης: Δεν πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές το δημοψήφισμα
Συμβούλιο της Ευρώπης: Δεν πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές το δημοψήφισμα

Συμβούλιο της Ευρώπης: Δεν πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές το δημοψήφισμα

, ΑP

  Τους λόγους που το δημο δεν πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της ς Thorbjorn Jagland.

Αναλυτικότερα, ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της ς τόνισε  πως σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα πρέπει να προκηρυχθεί δημο τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή του ώστε να δοθεί επαρκής χρόνος για συζήτηση στους πολίτες, με σαφές ερώτημα προς το λαό και με διεθνείς παρατηρητές τες στην ψηφοφορία, κάτι που δεν τηρείται για το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής, στις 5 Ιουλίου.

Παρόλο που δεν υπάρχουν νομικές κυρώσεις που μπορεί να επιβληθούν αυτομάτως, το υπογραμμίζει τη σύγχυση που μπορεί να αισθάνονται αρκετοί Ελληνες πολίτες για το αν θα πρέπει να δεχθούν ή να απορρίψουν τελικά τις των πιστωτών. «Δεν προδιαγράφουμε το του δημοψηφίσματος», σημείωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου.

«Το δημοψήφισμα προκηρύχθηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε αυτό από μόνο του είναι ένα μεγάλο πρόβλημα» τόνισε την Τετάρτη ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου, ενώ πρόσθεσε πως «το ερώτημα που τίθεται στον κόσμο δεν είναι πολύ σαφές».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση