Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συμβούλιο της Ευρώπης: Δεν πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές το δημοψήφισμα
Συμβούλιο της Ευρώπης: Δεν πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές το δημοψήφισμα

Συμβούλιο της Ευρώπης: Δεν πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές το δημοψήφισμα

, ΑP

  Τους λόγους που το ελληνικό δεν πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Thorbjorn Jagland.

Αναλυτικότερα, ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης τόνισε  πως σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα πρέπει να προκηρυχθεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή του ώστε να δοθεί επαρκής χρόνος για συζήτηση στους , με σαφές ερώτημα προς το λαό και με διεθνείς παρατηρητές παρόντες στην ψηφοφορία, κάτι που δεν τηρείται για το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής, στις 5 Ιουλίου.

Παρόλο που δεν υπάρχουν νομικές κυρώσεις που μπορεί να επιβληθούν αυτομάτως, το υπογραμμίζει τη σύγχυση που μπορεί να αισθάνονται αρκετοί Ελληνες για το αν θα πρέπει να δεχθούν ή να απορρίψουν τελικά τις των πιστωτών. «Δεν προδιαγράφουμε το του δημοψηφίσματος», σημείωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου.

«Το δημοψήφισμα προκηρύχθηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε αυτό από μόνο του είναι ένα μεγάλο πρόβλημα» τόνισε την Τετάρτη ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου, ενώ πρόσθεσε πως «το ερώτημα που τίθεται στον κόσμο δεν είναι πολύ σαφές».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιδοτούμενα προγράμματα για ίδρυση νέων επιχειρήσεων ή ενίσχυση υφιστάμενων - https://t.co/oOUD3s6Bix -

  • Δύο σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου 5X5 στον Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου - https://t.co/GxFjCDEFKk -

  • Δεκαπέντε θετικά κρούσματα στα rapid-test σε Βόλο και Αλμυρό - https://t.co/e30cjGeR8N -

"Αλιεύοντας" την είδηση