Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συμβούλιο της Ευρώπης: Δεν πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές το δημοψήφισμα
Συμβούλιο της Ευρώπης: Δεν πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές το δημοψήφισμα

Συμβούλιο της Ευρώπης: Δεν πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές το δημοψήφισμα

, ΑP

  Τους λόγους που το δημοψήφισμα δεν πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Thorbjorn Jagland.

Αναλυτικότερα, ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης τόνισε  πως σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα πρέπει να προκηρυχθεί δημοψήφισμα τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή του ώστε να δοθεί επαρκής χρόνος για συζήτηση στους , με σαφές ερώτημα προς το λαό και με διεθνείς παρατηρητές παρόντες στην , κάτι που δεν τηρείται για το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής, στις 5 Ιουλίου.

Παρόλο που δεν υπάρχουν νομικές που μπορεί να επιβληθούν αυτομάτως, το υπογραμμίζει τη σύγχυση που μπορεί να αισθάνονται αρκετοί Ελληνες για το αν θα πρέπει να δεχθούν ή να απορρίψουν τελικά τις των πιστωτών. «Δεν προδιαγράφουμε το του δημοψηφίσματος», σημείωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου.

«Το δημοψήφισμα προκηρύχθηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε αυτό από μόνο του είναι ένα μεγάλο πρόβλημα» τόνισε την Τετάρτη ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου, ενώ πρόσθεσε πως «το ερώτημα που τίθεται στον κόσμο δεν είναι πολύ σαφές».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Απονομή επάθλων της 41ης Ανάβασης Πορταριάς #41ηΑνάβασηΠορταριάς - https://t.co/PUfYVXinon -

  • Συνάντηση δημάρχου Σκιάθου με τη διοίκηση της Π.Υ. #ΠυροσβεστικήΥπηρεσία #Σκιάθος - https://t.co/gDtZuTFP4j -

  • Επίσημα ερωτήματα της #ΠΠΜ προς τη #ΔΕΥΑΜΒ #ΔΕΥΑΜΒ #ΠΠΜ - https://t.co/Nqi0BEmZsF -

"Αλιεύοντας" την είδηση