Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Συμβούλιο της Ευρώπης: Δεν πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές το δημοψήφισμα
Συμβούλιο της Ευρώπης: Δεν πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές το δημοψήφισμα

Συμβούλιο της Ευρώπης: Δεν πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές το δημοψήφισμα

REUTERS, ΑP

  Τους λόγους που το δεν πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Thorbjorn Jagland.

Αναλυτικότερα, ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης τόνισε  πως σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα πρέπει να προκηρυχθεί δημοψήφισμα τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή του ώστε να δοθεί επαρκής για συζήτηση στους πολίτες, με σαφές ερώτημα προς το λαό και με διεθνείς παρατηρητές παρόντες στην ψηφοφορία, κάτι που δεν τηρείται για το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής, στις 5 Ιουλίου.

Παρόλο που δεν υπάρχουν νομικές κυρώσεις που μπορεί να επιβληθούν αυτομάτως, το Συμβούλιο της Ευρώπης υπογραμμίζει τη σύγχυση που μπορεί να αισθάνονται αρκετοί Ελληνες για το αν θα πρέπει να δεχθούν ή να απορρίψουν τελικά τις προτάσεις των πιστωτών. «Δεν προδιαγράφουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», σημείωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου.

«Το δημοψήφισμα προκηρύχθηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε αυτό από μόνο του είναι ένα μεγάλο πρόβλημα» τόνισε την Τετάρτη ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου, ενώ πρόσθεσε πως «το ερώτημα που τίθεται στον κόσμο δεν είναι πολύ σαφές».

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

  • Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στον Βόλο   #ΑλέξηςΤσίπρας #Βόλος - https://t.co/eRPcmtqTO5 -

  • Μουσική παραδοσιακή βραδιά στο ελαιοτριβείο Γαλάνη στο #Παλιούρι #Παλιούρι - https://t.co/qeSIQZTfUL -

"Αλιεύοντας" την είδηση